Anasayfa Haberler EBSO: “Tasarı yasallaşırsa takibe uğramayan sanayici kalmayacak”
EBSO: “Tasarı yasallaşırsa takibe uğramayan sanayici kalmayacak”

Ege Bölgesi Sanayi Odası (EBSO) Başkan Vekili H. İbrahim Gökçüoğlu, Vergi Kanunu’nda yapılacak değişiklikle işverene hapis cezası da dahil bazı yükümlülükler getirildiğini belirterek, hazırlanan taslağın yasallaşması durumunda takibe uğramayan sanayicinin kalmayacağını söyledi.

Ege Bölgesi Sanayi Odası meslek komiteleri ortak toplantısında konuşan İbrahim Gökçüoğlu, Vergi Kanunu’nda çok önemli değişiklikleri içeren yeni bir tasarının kamuoyu ile paylaşıldığını hatırlatarak, “Bu tasarının bizler açısından en önemli maddesi, işverene getirilecek yükümlülüklerle ilgili olanıdır. Maddi yükümlülüklerin yanında, işverene hapis cezası da değerlendirme aşamasındadır. Yasada anonim ve limited şirketleri için diyor ki;  ‘yöneticilerin ağır ihmal ve kusurundan dolayı ortaya çıkabilecek vergi kayıplarına 2 ile 5 yıl arası hapis cezası verilir.’ Ağır ihmal ve kusurun tanımı nasıl yapılacak, neye göre yapılacak. Hatta bu cezalar tecil edilemeyeceği gibi paraya da çevrilemeyecek. Eğer bu taslak yasalaşırsa takibe uğramayan sanayici veya yönetici kalmayacağı gibi yönetim kurullarına da kimseyi bulamayacağız. Konunun önemini vurgulamak için ben bu kadarını ifade ediyorum” dedi.
Gökçüoğlu, ülkenin şu an en öncelikli gündem maddesinin terörün artan şiddette devam etmesi olduğunu belirterek, “Kelimelerin anlamını gerçekten yitirdiği günlerdeyiz. Ama şunun altını çizmek isterim ki, teröre alışmayacağız, alıştıramayacaklar. Türkiye’yi bir Ortadoğu ülkesine döndürme hayalleri asla gerçekleşmeyecek” dedi.

Ekonomik Veriler İyi Analiz Edilmeli

İhracat pazarlarındaki sıkıntılarla birlikte ihracat rakamlarındaki gerilemeye dikkat çeken Gökçüoğlu, şunları söyledi, “Piyasa göstergeleri olan karşılıksız çek sayılarındaki artıştan, icra, iflas sayılarının artışına, işsizlik oranından, güven endeksleri ve ödenmeyen kredilerin artışına kadar önemli göstergelerde olumsuz sinyaller peş peşe gelmektedir. Her zaman ifade ettiğim gibi, birlik ve beraberlik içerisinde Türkiye’nin yeniden pozitif ayrıştığı, yeniden sanayinin konularına odaklandığımız, şanlı bayrağımızı matemlerimiz için değil de başarılarımız için gururla dalgalandırdığımız, huzurlu günlerimize geri döneriz.”

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam