Anasayfa Haberler USİAD 7. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI
USİAD 7. OLAĞAN GENEL KURULU YAPILDI

Ulusal Sanayici ve İş Adamları Derneği (USİAD) 7. Olağan Genel Kurulu, 28 Mayıs’ta Balmumcu’da Renaissance İstanbul Polat Bosphorus Hotel’de toplandı.
USİAD yönetici ve üyelerinin hazır bulunduğu, coşkulu ve samimi bir ortamda gerçekleşen Genel Kurul’a; USİAD üye ve danışmanı, İTO eski başkanlarından, iş adamı Murteza Çelikel, CHP İstanbul eski Milletvekili ve PM Üyesi Kadir Gökmen Öğüt, Kartal Belediye Başkanı Altınok Öz, Av. Celal Ülgen ve gazeteci-yazar Mustafa Mutlu da katıldı.

USİAD 7. Olağan Genel Kurulu yapıldı. Toplantı, Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları ve tüm şehitlerimiz içinsaygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı. USİAD’ın 18 yıllık tarihçesi ve USİAD Kurucu ve Onursal Başkanı merhum Kemal Özden’i anlatan kısa bir sinevizyon gösterisi sunuldu.
Divan Başkanlığını Fevzi Durgun’un yaptığı Genel Kurul’da açılış konuşmasını yapan USİAD Başkanı Birol Başaran,USİAD’ın kuruluşunda ve bugünlere getirilmesinde emeği geçen herkese teşekkür etti. Başaran, hayatını kaybeden kurucularımız; Kemal Özden, Cevdet İnci, Rıdvan Burteçin, Fuat Karadayı, danışmanlarımız; Necip Hablemitoğlu, Alparslan Işıklı, Prof. Dr. Alparslan Işıklı, İ. Reşat Özkan ile üyelerimiz Orhan Ergün ve M. Remzi Temirhanoğlulları’nı saygıyla andı.

“Bu bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz!”

Önceki dönem Yönetim Kurulu Üyelerine ve Fevzi Durgun’a verdiği emekler için teşekkür eden Başaran, “USİAD’lı olmaktan gurur duyuyoruz. Ulusal sanayi, ulusal ekonomi için çalışmaya devam edeceğiz. Ülkemizin bu zor günlerden geçerek aydınlık yarınlara kavuşacağına inanıyoruz. Mustafa Kemal Atatürk ve Cumhuriyet devrimleri ışığında hiç durmadan yürümeye devam edeceğiz. Bu bayrağı dalgalandırmaya devam edeceğiz” dedi.
Başaran’ın konuşmasının ardından Fevzi Durgun, değerli büyüğümüz, USİAD üye ve danışmanı, İTO eski başkanlarından, iş adamı  Murteza Çelikel’e bir teşekkür plaketi verdi.



Oldukça duygulandığı görülen Çelikel, “Siz her zaman onurlu ve namuslu durmayı başardınız. Böylesi onurlu ve haklı bir dava, Cumhuriyet ve Ulusal Ekonomi ve üretim davası sizlerin sayesinde her zaman devam edecektir, USİAD varolacaktır” dedi.
Fevzi Durgun da konuşmasında Birol Başaran’ın USİAD tarihçesini aktararak hafızaları tazelediğini vurguladı ve Murteza Çelikel’in de konuşmasıyla umut verdiğini belirtti ve “Umudumuzu kaybetmeyeceğiz” dedi.
Yapılan konuşmalarda, USİAD’ın Türkiye için önemine değinilerek, ilerleyen süreçte Türkiye’nin gerçek sorunlarına ilişkin çalışma ve etkinliklerin devam edeceği vurgulandı.



Kartal Belediye Başkanı Öz: “Atatürk’ün ve ilkelerinin peşinde yürümeliyiz”


Genel Kurul’a katılan konuklardan Kartal Belediye Başkanı Op. Dr. Altınok Öz,  USİAD’ı Kemal Özden sayesinde tanıdığını belirtti ve Özden’i rahmetle andı. Yerli üretimin bir kenara bırakıldığını belirten Öz, “Atatürk’ün ve ilkelerinin peşinde yürümeliyiz” ifadelerini kullandı.
Avukat Celal Ülgen, “Bugün Mustafa Kemal Atatürk’ün portresi önünde yapılan bir iş adamı derneğinin toplantısında yer almaktan çok mutluyum, sizlere teşekkür ediyorum” dedi.
Gazeteci Mustafa Mutlu da yaptığı konuşmada, bugün salonda bulunanları bir “Akraba Topluluğu”na benzeterek, “Bizim gibi düşünen, Cumhuriyetimizin kurucu değerlerine bağlı olan ve bunun için bir arada olanları ben bir akraba topluluğu olarak görüyorum şeklinde konuştu. Mutlu, konuşmasının devamında medyanın bugünkü durumuna ve yaşanan sorunlara da değindi.
Genel Kurula katılamayan CHP Denizli Milletvekili USİAD Denizli eski Şube Başkanı Av. Kazım Arslan da yolladığı mesajda şunları belirtti: “Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneğimizin Denizli Şube Başkanlığını ve Genel Merkez Yönetim Kurulu Üyeliğini onurla üstlenmiş bir üyeniz olarak, derneğimizin ilke ve hedeflerini gözeterek çalışan, sanayicimizin yerli kaynaklarla üretmesinin önündeki engellerin ve yüklerin kaldırılması için TBMM’de mücadele veren bir sanayici olarak, 7. Olağan Genel Kurulunuzun başarılı geçmesini diliyor, tüm üyelerimize ve yönetimlerimize candan sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”



Başaran yeniden Başkan

USİAD 7. Genel Kurulu’nda yapılan seçimler sonucunda Yönetim Kurulu şu isimlerden oluştu: Birol Başaran, Cengiz Aydın, Osman Günay, Erdoğan Çeker ve Ayhan Tiryaki. Yönetim Kurulu’nun kendi arasında gerçekleştirdiği toplantı sonucunda; Birol Başaran yeniden USİAD Başkanlığına getirildi. Başkan Yardımcılığına Osman Günay, Genel Sekreterliğe Cengiz Aydın ve Saymanlığa ise Erdoğan Çeker seçildi.
Salonda bulunanlar toplantının hemen ardından düzenlenen akşam yemeğinde buluştular ve müzik eşliğinde sohbet ettiler.


Genel Kurul Saygı duruşu ve İstiklal Marşımızın okunmasıyla başladı


Fevzi Durgun



Av. Celal Ülgen


Gazeteci-yazar Mustafa Mutlu



USİAD Yönetici, üye ve dostları Genel Kurul'un ardından akşam yemeğinde bir araya geldiler

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam