Anasayfa Haberler Yatırım için direkt uçuş talebi
Yatırım için direkt uçuş talebi

Başkentli sanayiciler, doğrudan uçuş olmayan ülkelerden yatırımcı gelmediğini belirterek, yatırım için direkt uçuşların artırılmasını istedi.

Ankaralı sanayici ve iş adamları, yurt dışına başkent çıkışlı direkt uçuşların artırılmasını talep ediyor. Ankara Ticaret Odası (ATO) Yönetim Kurulu Başkanı Salih Bezci, yaptığı açıklamada, Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına doğrudan uçuşların sayısının artırılması konusunu iki yıldır ağırlıklı olmak üzere, uzun süredir dile getirdiğini söyledi.
Bezci, Esenboğa'nın yolcu kapasitesinin yaklaşık 10 milyon kişi olduğunu belirterek, "Bu havalimanı sadece Ankara'nın değil, civardaki illerin de yolcularını taşıyabilecek bir kapasitedir. Ulaştırma politikası tek yönlü de yürütülmüyor üstelik. Ankara'dan yurt dışına doğrudan uçuş sadece şehrimizin değil, Kırıkkale, Nevşehir, Kastamonu, Çankırı gibi çevre illerin de ulaşımını kolaylaştıracaktır.
Ankara, son yıllarda başarılı bir şekilde kurulan hızlı tren hatları ve Ankara merkezli uçuşlarla rahatlıkla bir dağıtım merkezi haline gelebilir. Türkiye'nin başkentine yakışan da budur." dedi.
Dünya başkentlerine aktarmalı gitmekten şikayetçi olduklarını ifade eden Bezci, ATO Meclisi olarak, geçen yıl Esenboğa Havalimanı'ndan yurt dışına doğrudan uçuşları artırmaya yönelik çalışma yürütmek amacıyla bütçe ayırmaya karar verdiklerini, yurt dışına doğrudan uçuş sayısı yeterli düzeye gelinceye kadar konunun takipçisi olacaklarını da sözlerine ekledi.
Ankara Sanayi Odası (ASO) Başkanı Nurettin Özdebir de direkt uçuşlarla ilgili atılan adımların boşa gittiğini belirterek, "Türk Hava Yolları (THY) 27 yeni direkt sefer koyma sözü vermişti, kağıt üzerinde kaldı." dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam