Anasayfa Haberler Maliye Bakanı: Enflasyonda yıl sonu yüzde 7.5
Maliye Bakanı: Enflasyonda yıl sonu yüzde 7.5

Maliye Bakanı Naci Ağbal, zirvede yaptığı konuşmada, “Enflasyon gerçekleşmesini yıl sonu itibarıyla yüzde 7.5 seviyesinde görüyoruz. Önümüzdeki yıllarda da daha aşağı seviyelere çekme imkanına kavuşuruz” dedi.

Bakan Ağbal, Türkiye’nin 2015 ve 2016 yıllarındaki büyüme oranı ortalamasının yüzde 3.6 olduğunu aktararak, gelişmekte olan ülkeler içerisinde Türkiye’nin büyüme performansının önemli olduğunu söyledi.

Ekonominin önemli göstergelerinden birinin istihdam olduğunu anlatan Maliye Bakan Naci Ağbal, şunları dile getirdi: “Her ne kadar son gelen göstergelerde bir miktar sıkıntı olsa da istihdam piyasalarında ekonomik krizden sonra 6 milyondan fazla insana istihdam sağlamışız. Birçok ülkenin istihdam seviyeleri global kriz seviyelerinin altında ya da hemen hemen aynı seviyede. Halbuki Türkiye bu dönemde sürekli istihdamını artırabilmiş ülkelerden biri. Enflasyon gelişmelerine bakıldığında her ne kadar bu yılbaşı itibarıyla beklentiler bir nebze olumsuz olsa da özellikle son aylarda gıda fiyatları başta olmak üzere aşağı yönlü gelen enflasyon verileri neticesinde enflasyon gerçekleşmesini yıl sonu itibarıyla yüzde 7.5 seviyesinde görüyoruz.”

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam