Anasayfa Haberler Yerli helikopter için Ar-Ge çalışmaların başladığı belirtildi
Yerli helikopter için Ar-Ge çalışmaların başladığı belirtildi

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde bir firmanın, yerli helikopter üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başladığı belirtildi.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi'nde (OSB) trafo radyatörü imalatı yapan bir firmanın, yerli helikopter üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başladığı bildirildi.
Balıkesir Sanayi Odasından yapılan yazılı açıklamaya göre, OSB'de trafo radyatörü üretimi yapan bir firma, yerli helikopter üretimi için Ar-Ge çalışmalarına başladı. Açıklamada, ifadelerine yer verilen firmanın Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer Baydar, havacılık sektörüne de giriş yapmak istediklerini belirtti. 
Kocaeli ve Balıkesir'de uzun yıllardır üretim yaptıklarını anlatan Baydar, şunları kaydetti: "Biz havacılık sektöründe, yerli helikopter üretimiyle ilgili Ar-Ge çalışmaları yapmaya başladık. Balıkesir'de bir ilki gerçekleştirmek istiyoruz. Balıkesir ekonomisine ayrı bir ivme kazandırmayı amaçlıyoruz. Bir Amerikan firması ile Türkiye'de imalat için görüşmelerimiz devam ediyor. Balıkesir OSB'de şu anda Amerika'dan getirmiş olduğumuz modeller üzerinde çalışma ve Ar-Ge yapıyoruz. Ayrıca Balıkesir'e kompozit üretimiyle ilgili dünya devi yatırımcı bir firmanın gelmesiyle yerli helikopter çalışmaları daha da hızlanacak."
Balıkesir Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı İsmail Uğur da firmanın bu atılımının Balıkesir'e ve Türkiye'ye ciddi katkı sağlayacağını vurguladı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam