Anasayfa Haberler Ege doğaltaşları Çin’de büyük beğeni topladı
Ege doğaltaşları Çin’de büyük beğeni topladı

Doğaltaş sektörünün Şampiyonlar Ligi Xiamen Fuarı’nda Türk doğaltaş sektörü 130 firma ile dünya birincisi oldu.

Dünyanın en önemli ve prestijli doğaltaş fuarı olan Xiamen Doğaltaş ve Teknolojileri Fuarı bu yıl 6-9 Mart 2017 tarihleri arasında gerçekleştiriliyor.
Fuarın Türkiye Milli Katılım Organizasyonu’nu Ege İhracatçı Birlikleri gerçekleştiriyor. Türkiye standında 69 doğaltaş ihracatçısı Çinliler başta olmak üzere Dünya’nın dört bir yanından gelen alıcılar ile yoğun görüşmeler gerçekleştirirken, Xiamen Fuarı’na bireysellerle birlikte 130 Türk firması katılıyor.

Çin en büyük ihraç pazarımız

Xiamen Fuarı’nın bu yılki performansını değerlendiren Ege Maden İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Kaya, “Bu yıl 17. kez düzenlenen Xiamen fuarına birlik olarak 9. kez milli katılım organizasyonu yapıyoruz çünkü Çin pazarı geçmiş yıllarda olduğu gibi önümüzdeki dönemde de en önemli pazarlarımız arasında yer almaya devam edecek. Son yıllarda Çin’in hammadde politikasında yaptığı değişiklikler ve düşen büyüme rakamları sebebiyle inşaat sektörünün yavaşlaması biz ihracatçılar tarafından olumsuz algılanmamalı; aksine pazardaki bu durgunluk doğaltaş stokları azalan Çin’in bu çıkmazdan kurtulmak için yeni düzenlemelere gideceğinin göstergesi, yani sektör için büyük bir fırsat” diye konuştu.
Xiamen Fuarı sayesinde; Türk doğaltaş sektörünün doğaltaş rezerv zenginliği, taş çeşitliliği ve üretim hacmi ve ihracatçı firmalarının deneyimi ile Çin başta olmak üzere tüm Dünya’ya tanıtıldığını ve firmaların yeni iş bağlantıları kurmaları için bu fuarı bir fırsat olarak gördüklerini anlatan Kaya, şöyle devam etti:
“Her yıl organizasyonumuzu daha da iyileştirerek firmalarımızın memnuniyetini artırmak için çalışıyoruz. Bu yıl fuar idaresi ile yaptığımız görüşmelerde önümüzdeki yıldan itibaren Xiamen fuarına bireysel olarak katılan firmalarımızın bulundukları yerler değişmeden Birliğimiz vasıtasıyla katılabilmeleri konusunda anlaşma sağladık. Buradan bu sevindirici haberi de paylaşmak isterim.”

Bu yıl Türk firmalarına ilgi daha fazla

Xiamen fuarının bu sene alıcıların geçen seneye göre Türk firmalarına daha fazla ilgi gösterdiği ve iş görüşmelerinin daha verimli geçtiğini dile getiren Kaya, “130 Türk firması ile Xiamen Fuarı’nı her yıl fuarı domine etmeye devam ediyoruz. Katılımcılarımız fuardaki yoğunluktan ve kaliteli alıcıların varlığından memnun olduklarını her fırsatta dile getiriyor, önümüzdeki yıl için şimdiden milli katılım organizasyonu hakkında bilgi alıyorlar. İzmir’de gerçekleşecek Marble Fuarı’nda da firmalarımızın büyük çoğunluğu stant açarak katılıyor ve düzenleyeceğimiz alın heyeti organizasyonu ile Avrupa, Amerika ve Uzakdoğu’dan gelecek alıcılar ile buluşmayı bekliyorlar. Fuar, heyet ve projelerimiz ile hizmetlerimizin hem çeşitliliğini hem de kalitesini artırarak ihracatçıların yeni müşterilere yeni pazarlara ulaşması için çalışmalarımıza hız kesmeden devam edeceğiz.” diyerek sözlerini noktaladı.

Çin’de İzmir Marble kurasına yoğun ilgi

Ege Maden İhracatçıları Birliği, Xiamen Fuarı’nda İzmir Büyükşehir Belediyesi ile işbirliğinde İzmir Marble Fuarı’na katılmak isteyen doğaltaş ithalatçıları arasında düzenlediği çekilişle 255 profesyonel doğaltaş ithalatçısını belirledi.
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu’nun verdiği destekle düzenlenen çekilişle belirlenen 200 ithalatçının ulaşım ve İzmir’de 5 yıldızlı otellerde konaklamasını İzmir Marble Fuarı’nı düzenleyen İZFAŞ Fuarcılık üstlenirken, Ege Maden İhracatçıları Birliği de 55 ithalatçının katılımını organize edecek. 255 kişilik profesyonel doğaltaş ithalatçı grubu Türkiye’nin doğaltaş ihracatının artmasına etki edeceği gibi, Türkiye’nin yurt dışındaki algısına da olumlu katkı sağlayacak.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam