Anasayfa Haberler Bulut pazarı 74,94 milyar dolara ulaşacak
Bulut pazarı 74,94 milyar dolara ulaşacak

Bağımsız araştırma şirketi MarketsandMarkets’in raporuna göre, bulut bilişim depolama pazar büyüklüğü 2021’de 74,94 milyar dolara ulaşacak.

Raporda, bulut bilişim depolama pazarının 2016’dan 2021’e kadar yüzde 25,8 oranında artış kaydedeceği öngörülüyor. İşletmeler en değerli varlıkları olan verilerini depolamak için güvenli, hızlı ve uygun maliyetli cihazları tercih ediyor. Bireylerin tercihi ise yüksek performanslı ve kullanımı kolay cihazlar.

Veri, günümüzün en değerli varlığı haline geldi. İşletmeler, verdikleri hizmeti daha iyi sunabilmek, hedef kitleye erişebilmek, rakip analizi yapmak ve pazar paylarını artırmak için verilere başvuruyor. İşlenmiş veri bankacılıktan bilişime, savunma sanayinden emlak sektörüne her alanda kullanılıyor. Verileri depolayıp istenilen an erişmek, olmazsa olmazlar arasında. Kritik öneme sahip verilerin kaybolması iş sürekliliği ile birlikte büyük bir itibar kaybına da neden oluyor. Veri depolama alanında yapılan araştırmalar, bu pazarın giderek büyüdüğünü gösteriyor. MarketsandMarkets’in raporuna göre, bulut bilişim depolama pazar büyüklüğü 2016 yılında 23,76 milyar dolara ulaştı. Bu rakamın 2021 yılında 74,94 milyar dolara ulaşması öngörülüyor.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam