Anasayfa Haberler Yapılandırma borcu ödemesinde son gün!
Yapılandırma borcu ödemesinde son gün!

Vergi borcu yapılandırmasında ilk iki taksit ödemesi için süre bugün sona eriyor.

Bugün ödeme yapmayan borçlu mükellefler yapılandırma hakkını kaybedecek. Yapılandırmada ödeme süresi daha önce de uzatıldığı için bir kez daha bu şans verilmeyecek.
Öte yandan vergi daireleri saat 24.00'e kadar hizmet verecek. Kamu bankaları da bugün saat 21.00'e kadar açık olacak.
Normal şartlarda ilk taksit ödemesi Kasım 2016, ikinci taksit ise Ocak 2017'ydi. Ancak, daha sonra yapılan düzenlemeyle mükelleflere 31 Mayıs'a kadar ödeme yapma şansı getirilmişti.
Maliye Bakanı Ağbal, bu konuda mükellefleri daha öncesinde defalarca uyarmış ve "Bunun telafisi yok. Yeni yapılandırma kanunu ödenmeyen dönemler için yeni bir imkan sunmuyor. Son şans, mutlaka borcunuzu ödeyin" demişti.
Öte yandan yeni yapılandırmanın önümüzdeki günlerde Resmi Gazete'de yayımlanması bekleniyor. Fakat, 31 Mayıs'a kadar ilk iki taksit ödemesini yapmayan vatandaşların bu yapılandırmada o borçlarını yapılandırma şansları olmayacak.
Her türlü vergi ve vergi cezaları, gecikme faizleri ve zamları, gümrük vergileri, trafik, askerlik, nüfus, seçim, karayolu geçiş ücreti RTÜK idari para cezaları, YURT-KUR öğrenim ve katkı kredisi borçları, SGK ve belediyelere borçlar düzenleme kapsamında yer alıyor.Yeni yapılandırmada borç 6 taksit (12 ay), 9 taksit (18 ay), 12 taksit (24 ay), 18 taksit 36 ay vade ile ödenecek.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam