Anasayfa Basında USİAD Basın Açıklamaları Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. Yıldönümü Tüm Ulusumuza Kutlu Olsun!
Kıbrıs Barış Harekatı’nın 43. Yıldönümü Tüm Ulusumuza Kutlu Olsun!

Barış Harekatı, Kıbrıs’a huzuru ve barışı getirmiş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin kuruluşuna giden yolu açmıştır. Kıbrıs Türkünün özgürlük günü olan 20 Temmuz’un 43. yıldönümü tüm ulusumuza kutlu olsun!


1963 yılında Rumlar tarafından siyasi hakları gasp edilen Kıbrıs Türkü, kendisine uygulanan tüm baskılara ve şiddete karşı direniş göstermiş ve 20 Temmuz 1974’te Türkiye’nin müdahalesi ile barış, huzur ve özgürlük ortamına kavuşmuştur. İşte bu nedenledir ki 20 Temmuz aynı zamanda ‘Barış ve Özgürlük Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Ve bu bayram yalnız yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin değil tüm ulusumuzun bayramıdır.
Kıbrıs Türkünün var olma mücadelesi yolundaki ilk adımı olan Kıbrıs Barış Harekatı'nın kahramanlarını, şehitlerimizi saygıyla anıyor, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.
Milli bir davamız olan Kıbrıs konusunda gereken hassasiyet gösterilmeli, KKTC’nin bağımsızlığı hususunda asla taviz verilmemeli, adada eşit statülü ve iki devletli bir yapı kabul edilmelidir.
USİAD

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam