Anasayfa Haberler Atılmayan SMS'ler operatörlere fena patladı
Atılmayan SMS'ler operatörlere fena patladı

Yapılan bir araştırmaya göre, kullanıcıların SMS'i terk edip sosyal medyayı mesajlaşmak için kullanmaya başlamasıyla birlikte dünya genelindeki telefon operatörlerinin SMS gelirlerindeki maddi zararı 14 milyar dolara ulaştı.

Facebook, Twitter ve diğer sosyal ağ platformları bugün için yaygın bir şekilde kullanılıyor ve kullanıcılar artık mesajlaşmak istediğinde bu portalları tercih ediyor. Özellikle akıllı telefonların yaygınlaşmasıyla birlikte kullanıcılar bu sosyal ağ sitelerinde mesajlaşır oldu. Operatörler ise SMS gelirlerini artırabilmek için kullanıcılara belirli tarifelerden binlerce SMS vermeye başladı. 

Ancak buna rağmen SMS gelirlerinde ciddi bir düşüş var. Ovum isimli araştırma şirketinin raporuna göre 2010 yılında SMS gelirleri bakımından 8.7 milyar dolar zararda olan telefon operatörleri, 2011'de de 13.9 milyar dolar zarar etti.

Sosyal ağ dışında Whatsapp ve Viber gibi uygulamaların da SMS gelirlerini düşürdüğü söylenebilir; zira bu tip uygulamalar da SMS mantığıyla çalışıyor ve tek farkı, bu uygulamaların interneti kullanması. Ancak interneti kullanan bu programlar temelde metin formatında yazışmalara izin verdiğinden kullanıcıların kotayı aşma gibi bir sorunları da olmuyor. (hürriyet)

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam