Anasayfa Haberler Jeotermal enerji yatırımları 7 milyar dolara ulaşacak
Jeotermal enerji yatırımları 7 milyar dolara ulaşacak

Jeotermal Elektrik Santral Yatırımcıları Derneği (JESDER) Yönetim Kurulu Başkanı Ufuk Şentürk, jeotermal enerji yatırımlarının 2020 yılında neredeyse ikiye katlanıp 7 milyar dolara ulaşacağını belirtti.

Tamamen yerli sermaye kullanan 30 yatırımcı üyesi bulunan Şentürk yaptığı değerlendirmede, dünya sıralamasında 870 megavatlık kurulu gücüyle yedinci sırada bulunan Türkiye’deki jeotermal kaynaklardan sağlanan elektrik üretiminin, son 5 yılda her yıl yüzde 50 artışla büyümeye devam ettiğini söyledi.

Jeotermal enerjinin milli, yerli ve çevre dostu bir kaynak olarak ülke ekonomisine katkısının artması ve sektörel gelişiminin devamı için devlet tarafından desteklenmesinin şart olduğunu vurgulayan Şentürk, "Konuyla ilgili olarak sektörün beklentilerini yetkililere aktardık. Jeotermal yatırımcılarının yatırım riskleri ve maliyetleri çok yüksek. Özellikle 140 derecenin altındaki jeotermal kaynakların ekonomiye katkı sağlayabilmesi için bir düzenleme bekliyoruz. Nükleer santralden sonra yatırım maliyeti en yüksek santraller jeotermal enerji santralleridir." diye konuştu.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam