Anasayfa Haberler ISK SODEX Fuarı 7-10 Şubat’ta
ISK SODEX Fuarı 7-10 Şubat’ta

Geçtiğimiz yıl yüzde 11,8 ihracat artışı gerçekleştiren iklimlendirme sanayi sektörünün toplam ihracatı 3,9 milyar dolar açıklandı. 2023 yılında 12 milyar dolar ihracat hedefiyle çalışmalarını sürdüren sektör yeni yıl hedeflerini büyüttü.

Yeni yıla büyük hedeflerle başladıklarını ifade eden Isıtma Soğutma Klima Araştırma ve Eğitim Vakfı Başkanı Metin Duruk, sektöre yön veren firmaların 7-10 Şubat tarihleri arasında TÜYAP fuar alanında düzenlenecek ISK SODEX fuarında buluşacağını belirtti.
Isıtma, soğutma, havalandırma, hava şartlandırma sistem ve ekipmanları ile tesisattan oluşan iklimlendirme sektöründe 2017 yılı ihracat artışı yüzde 11,8 olarak gerçekleşti. Tesisat sistem ve elemanlarının toplam ihracatta ilk sırada geldiği sektörün Almanya'ya gerçekleştirdiği ihracat 455 milyon dolara ulaştı.

SEKTÖR İÇİN ÖNEMLİ

İklimlendirme sanayi sektörünün 2017 yılında toplam ihracatının 3,9 milyar dolara ulaştığına dikkat çeken ISKAV Başkanı Metin Duruk, şunları söyledi:
“Son yıllarda artan yeni yatırımlarımız ve AR-GE çalışmalarımızla sektörümüz adeta atağa geçti. 2017 yılında 3,9 milyar dolarlık ihracat gerçekleştirerek yüzde 11,8 büyüme başarısı gösterdik. Tabi bu başarıda başta Bakanlıklarımız olmak üzere bizi destekleyen kurum ve kuruluşların desteği ve gayreti çok önemliydi. Bunun en güzel örneklerinden biri ISK-SODEX fuarı. iklimlendirme sektörümüzün gelecek hedefleri açısından ISK-SODEX buluşmasının çok önemli olduğuna inanıyoruz. Sektörümüz açısından çok önemsediğimiz alım heyetlerini, önemli pazarlardan kanaat önderlerini ve VIP heyetlerini yine Hannover Fairs Turkey desteği ile ülkemize getirerek üreticilerimiz ile buluşturarak ürünlerimizi tanıtma fırsatı buluyoruz. Özellikle uluslararası tasarımcıların ve uygulamacıların bizi tanıması yönünden ISK-SODEX'i çok önemsiyoruz.”

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam