Anasayfa Haberler Yunanistan'dan Türkiye'ye enerji yatırımı sinyali
Yunanistan'dan Türkiye'ye enerji yatırımı sinyali

Yunanistan'daki yatırımcıların Türkiye'de elektrik üretiminde işbirliği ve genişleme imkanlarını değerlendirdikleri ifade edildi.

Yunanistan Kamu Enerji Kurumu (DEI) Yönetim Kurulu Başkanı Manolis Panagiotakis, Yunanistan'da perakende elektrik piyasasının yüzde 85'ini elinde bulunduran kamu şirketinin uluslararası yatırım planlarını değerlendirdi.
Türk şirketlerle Balkanlar'da da çalışmayı hedeflediklerini dile getiren Panagiotakis, "Özellikle yenilenebilir enerji alanına ilgi duyuyoruz ama bu termik gibi konvansiyonel alanlarda da çalışmayacağımız anlamına gelmiyor. Çinli enerji şirketi Shenhua ile Eskişehir'de bir termik santral için ihaleye girdik" diye konuştu.

"Türkiye'de genişleme imkanlarını değerlendiriyoruz"

Panagiotakis, bir uluslararası danışmanlık şirketi aracılığıyla Türkiye'deki kurum ve şirketlerle iş birliği fırsatlarını dikkatli bir şekilde değerlendirdiklerini belirterek, "Rüzgar enerjisi, bazı hidroelektrik santraller ve Kapadokya'da jeotermal yatırımlar olmak üzere Türkiye'de elektrik üretiminde iş birliği ve genişleme imkanlarını değerlendiriyoruz. Onlarca yıldır Türk kamu elektrik şirketleriyle iş birliği içindeyiz. Türkiye'de uzun vadeli yatırım planlarımız var. Türkiye'de canlı bir varlık göstermek için bu yılın doğru bir zaman olduğunu düşünüyoruz" ifadelerini kullandı.(dünya)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam