Anasayfa Haberler Perakende satış hacmi arttı
Perakende satış hacmi arttı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), ocak ayına ilişkin perakende satış hacmi endekslerini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ocakta bir önceki aya göre yüzde 1,2 artış gösterdi.

Söz konusu ayda gıda, içecek ve tütün satışlarında yüzde 0,8, gıda dışı satışlarda (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 1, otomotiv yakıtı satışlarında yüzde 2,1 artış gerçekleşti.
Gıda dışı sektörlerin bir önceki aya göre değişimi incelendiğinde, bilgisayar, kitap ve iletişim aygıtları satışları yüzde 2,7, posta veya internet üzerinden satışlar yüzde 3,1 azalırken, tıbbi ürünler ve kozmetik satışları yüzde 0,3, elektrikli eşya ve mobilya satışları yüzde 4,8, tekstil, giyim ve ayakkabı satışları yüzde 1 arttı.
Takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi ocakta geçen yılın aynı ayına göre yüzde 10,7 artış gösterdi. Bu dönemde otomotiv yakıtı satışlarında yüzde 7,6, gıda dışı satışlarda (otomotiv yakıtı hariç) yüzde 12,6, gıda, içecek ve tütün satışlarında yüzde 9,5 artış kaydedildi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam