Anasayfa Haberler Yunanistan yakayı borçtan kurtarıyor
Yunanistan yakayı borçtan kurtarıyor
Cuma, 06 Nisan 2012 09:39

Yunanistan Başbakanı Lucas Papademos, Yunan ekonomisinin iki yıl içinde yüzde 2,5 ve yüzde 3 arasında büyüyebileceğini söyledi.


Papademos, Kıbrıs Rum kesimi ziyareti sırasında yaptığı açıklamada, mevcut tahminlerin Yunanistan'ın gayri safi yurtiçi hasılasının (GSYH) beş yıl arka arkaya resesyondan sonra 2013 yılının ikinci yarısında toparlanmaya başlayacağına işaret ettiğini kaydetti.

Başbakan Papademos, ekonominin, gelecek ay başında yapılması beklenen seçimlerden sonra oluşacak yeni hükümet dahil Yunan yetkililerin reformlara bağlı kalması ve ekonomik toparlanmanın hızlanması için ek önlemler alması halinde büyüyebileceğine dikkati çekti.

Kurtarma paketlerinden alınan kredilerinin büyük bölümünün, tahvil takas anlaşmasını ve bilançolarındaki Yunan tahvillerinin değerinde önemli kesintileri kabul etmesi nedeniyle büyük zarar eden Yunan bankalarına tahsis edildiğini belirten Papademos, bankaların yeniden sermayelendirilmesi sürecinin 20 Nisan'da başlayacağını ve eylül ayında başında tamamlanmasının beklendiğini ifade etti.

Özel sektör kreditörleriyle borç yeniden yapılandırılmasını garanti ederek iflastan kurtulan Yunanistan, Avrupa Birliği (AB) ve Uluslararası Para Fonu'nun (IMF) 130 milyar avroluk ikinci kurtarma paketini kabul etmişti.

usiad.net

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam