Anasayfa Haberler 2018 yılı "Rüzgar Enerjisi İstatistik Raporu" yayımlandı
2018 yılı "Rüzgar Enerjisi İstatistik Raporu" yayımlandı

Türkiye Rüzgar Enerjisi Birliğinin (TÜREB) 2018 yılına ilişkin "Rüzgar Enerjisi İstatistik Raporu" yayımlandı.

Bugüne kadar 11 milyar dolarlık yatırım

Rapora ilişkin değerlendirmelerde bulunan TÜREB Başkanı Mustafa Serdar Ataseven, son yıllarda dünyada yaşanan ekonomik dalgalanmaların yatırımları olumsuz etkilediğini belirterek, "2018'de rüzgar sektöründe 650 milyon dolarlık yatırımı hayata geçirmemiz, zor koşullara rağmen neler başarabileceğimizi bir kez daha gösterdi. Her sorunun bir fırsatı barındırdığına olan inancımızla sürdürülebilir bir sektör yaratmayı amaçladık" ifadelerini kullandı.
Sürdürülebilirliği sağlamak adına sektörde kapasite artış taleplerini gündeme taşıdıklarını işaret eden Ataseven, şunları kaydetti:
"Sektöre katkı sağlayacak bu talebimiz olumlu karşılandı ve birkaç ay içinde önünün açılmasını bekliyoruz. Kapasite artışlarıyla birlikte bu yıl ve önümüzdeki yıl kurulu gücümüzde ciddi bir ivme olacaktır. Sonrasında da 2017'nin sonunda yapılan yarışmaların sonuçları yansımaya başlayacaktır. Böylece sektör hız kesmeden yerlileşme politikasına devam etmiş olacaktır. Bugüne kadar rüzgar sektöründe yaklaşık 11 milyar dolarlık yatırım gerçekleşti."

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam