Anasayfa Haberler Samsun'da 95 iş adamı kendi sanayi sitelerini kurdu
Samsun'da 95 iş adamı kendi sanayi sitelerini kurdu
Pazar, 07 Temmuz 2019 19:11

Samsun'da bir araya gelen 95 iş adamı, devletten hiçbir katkı almadan yaklaşık 300 milyon lira değerinde bir sanayi sitesi kurdu. Sanayi sitesinin bu yıl sonunda hizmete gireceğini dile getiren Kooperatif Başkanı Mustafa Öğretici, "2015 yılı 8. ayında inşaata başladık. Sanayi sitemiz 165 bin metrekare alan üzerine kurulu. Bunun 110 bin metrekaresi kapalı alandır. Devletin yaptığı sanayi siteleri yetersiz ve dükkanları küçük. Biz de ihtiyaçlarımıza cevap verecek bir sanayi sitesi yaptık" dedi.

Sözcü'den İsmail Akduman'ın haberine göre, Samsun'un İlkadım ilçesi Toybelen mevkiinde yapımı yüzde 95 tamamlanan Samsun Güney Küçük Sanayi Sitesi, bu yılın sonunda faaliyete geçmesi planlanıyor. Türkiye’de aynı ölçekte ve standartlarda eşi olmayan sanayi sitesi yaklaşık 300 milyon lirayı harcandı. 95 iş adamının oluşturduğu kooperatif tarafından tamamen üyelerin kendi öz kaynakları ile yapılan site için devletten hiçbir katkı ve kredi kullanılmadı.
Samsun Güney Küçük Sanayi Sitesi Yapı Kooperatifi Başkanı Mustafa Öğretici, kooperatifi 2009 yılında kurduktan sonra sanayi sitesinin inşaatına başlamak için 6 imar, istimlak ve proje işlerini beklediklerini belirterek, “2015 yılında inşaatına başladık. 14 milyon 500 bin lira arsa bedelini büyükşehir belediyesine ödedik. Sanayi Sitemiz 165 bin metrekare alan üzerine kuruludur. Bunun 110 bin metrekaresi kapalı alandır. 130 dükkanımız var. Her dükkan bin 210 metre arsa üzerine 880 metrekare kapalı alan olarak ürettik. Yaklaşık 300 milyon TL yatırım yaptık. Şu ana kadar hiçbir kredi kullanmadan, kendi imkanlarımızla yaptık. 2019 yılı sonunda iskanlarımızı alarak taşınacağız” ifadelerini kullandı.
Sanayi sitesinde keresteciler, mobilyacılar, plastik demir doğramacılar inşaat ile ilgili üretim yapan tüm firmaların yer alacağını da söyleyen Mustafa Öğretici, “Samsun’daki sanayi sitelerinin çok yetersiz olması, dükkan kapasitesi büyüklüğü bakımından mevcut yerlerinin sanayi olma özelliğini kaybetmesi nedeniyle ihtiyaca cevap verebilecek, ihtisaslaşmaya gittik. İhtiyaçlarımızı karşılayacak şekilde planlar yaptık. İnşaat ile ilgili tüm firmalar yer alacak. Bakanlık kredisine başvuru yaptık. Ancak, bakanlığın 2018 yılında yeterli bütçesi olmadığından zaman kaybına neden olmaması için vazgeçtik” dedi.(sözcü)
(fotoğraf: habergazetesi)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam