Anasayfa Haberler TESK'ten vergi indirimi çağrısı
TESK'ten vergi indirimi çağrısı

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Bazen vergi gelirlerini artırmak için vergi oranlarını azaltmak gerekir. Başta otomotiv olmak üzere, beyaz eşya ve mobilyada vergi oranı indirilirse hem vergi gelirleri artar hem de ekonomik canlanmaya katkı sağlanır" dedi.

Vergi indirimi çağrısında bulunan Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Bazen vergi gelirlerini artırmak için vergi oranlarını azaltmak gerekir. Başta otomotiv olmak üzere beyaz eşya ve mobilyada vergi oranı indirilirse hem vergi gelirleri artar hem de ekonomik canlanmaya katkı sağlanır" dedi.
Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada haziran ayı itibarıyla sona eren vergi indiriminde süre uzatımı olmamasının satışları olumsuz etkilediğini belirtti.
Bu yılın ilk yarısında otomotiv ile beyaz eşya sektöründe üretim ve satışlarının azaldığına işaret eden TESK Başkanı Bendevi Palandöken, şunları ifade etti:
"Hem ÖTV hem de KDV oranlarındaki indirime rağmen satışların artmaması, hatta tersine azalması gösteriyor ki otomotiv sektörü bu vergi oranlarını kaldırmıyor. Sektörün yeniden canlanabilmesi için otomotivde kalıcı bir vergi indirimi yapılmalıdır. Satışlar azaldığı zaman malın fiyatına dahil olan ÖTV ve KDV'nin yanında, işletmelerin zarar etmesinden dolayı gelir ve kurumlar vergileri de azalıyor. Sonuçta satılmayan maldan vergi alınamıyor. Bazen vergi gelirlerini artırmak için vergi oranlarını azaltmak gerekir. Başta otomotiv olmak üzere beyaz eşya ve mobilyada vergi oranı indirilirse hem vergi gelirleri artar hem de ekonomide canlanmaya katkı sağlanır."

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam