Anasayfa Haberler HİB Başkanı Aycı: "‘Hizmet ihracatımızla marka ülke olacağız’"
HİB Başkanı Aycı: "‘Hizmet ihracatımızla marka ülke olacağız’"

Hizmet İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı, Türkiye’nin 2018 yılında hizmet ihracatında yüzde 11,4 büyüme gösterdiğini, hızlanması beklenen bu büyümenin ülke ekonomisi önündeki en önemli fırsatlardan biri olduğunu söyledi.

Türkiye’nin hizmet ihraç eden sektörlerinin uluslararası pazarlara açılmasına yönelik faaliyetleri ve sunduğu destekler ile alanın geliştirilmesini hedefleyen Hizmet İhracatçıları Birliği (HİB), Yönetim Kurulu Başkanı M. İlker Aycı ve Yönetim Kurulu Üyeleri’nin katıldığı bir basın toplantısı düzenledi. 24 Ekim Perşembe günü, İstanbul Raffles Otel’de gerçekleştirilen toplantıda, hizmet ihracatı alanının önündeki fırsatlara ve ülke ekonomisine sağladığı katma değere değinildi.
Aycı, HİB’nin en önemli hedeflerinin, hali hazırda cari fazla vererek ekonomiye büyük katkı sağlayan hizmet ihracatının önemini anlatmak ve Türkiye için stratejik değerine işaret etmek olduğunu ifade etti.
M. İlker Aycı, Türkiye’de hizmet ihracatı alanında kanaat önderliği sorumluluğunu taşıyan HİB’nin, 1100 kadar üyesi ve tüm hizmet ihracatçıları için çalışan bir rehber ve mentor kuruluş olduğuna dikkat çekti.(kobi postası)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam