Anasayfa Haberler TOBB yeni bir finansman paketi oluşturmak üzere harekete geçti
TOBB yeni bir finansman paketi oluşturmak üzere harekete geçti

Koronavirüsle iktisadi mücadele için TOBB, yeni bir finansman paketi oluşturmak üzere harekete geçti. TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu imzasıyla 365 oda ve borsaya yapılan çağrı ile KOBİ’lere koronaya karşı ‘nefes’ olacak kredi adımı atıldı.

Dünya gazetesinden Hansan Sema Ceylan'ın haberine göre, 19 Mart Perşembe günü Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu imzası ile Türkiye’nin 81 ilinde bulunan 365 oda ve borsaya gönderilen mektupla, daha önceden de TOBB’un devreye aldığı ‘Nefes Kredisi’ benzeri bir kredi uygulaması için oda ve borsaların taahhüt edebileceği miktarı belirtmeleri istendi. Önceki örneklerde olduğu gibi 5 milyar ile 7.5 milyar lira arasında bir meblağın toparlanmasının beklendiği kredi, oda ve borsa üyelerine uygun faiz, uygun vade ve geriye geç ödemeli olarak bankalar aracılığı ile kullandırılacak.

Başkanlar ‘Dünyada ticaret odaları arasında böyle finansmanın eşi benzeri yok’ diye tanımladıkları proje için yönetim kurulları ile verebilecekleri tutarları belirlediler. 20 Mart Cuma akşamı online gerçekleştirilen yönetim kurulu ile de belirtilen tutarlar üzerinden kredinin ilk adımı atıldı. Oda ve borsalar belirledikleri tutarları TOBB’a ilettiler. TOBB da yine odaların delege sayısına uygun olarak belirli bir artı tutarı bu biriken meblağa ekleyecek. Ayrıca TOBB, uygun faiz, uygun vade, geç ödeme seçenekleri için bir taraftan bankalar ve Türkiye Bankalar Birliği ile görüşecek, bir taraftan da Kredi Garanti Fonu’nun (KGF) çalışmaları konusunda Hazine’nin kapısını çalıp yol haritası isteyecek.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam