Anasayfa Haberler Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli: "KOBİ tanımı güncellensin daha fazla firma destek alsın"
Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli: "KOBİ tanımı güncellensin daha fazla firma destek alsın"

Salgın sürecinde en çok zarar gören işletmeler olan KOBİ’lerle ilgili yönetmeliğin güncellenmesi gerektiğini söyleyen Eskişehir OSB Başkanı Nadir Küpeli, “Böylece desteklerden daha çok firma yararlanarak nefes alabilecek” dedi.

Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, KOBİ niteliğindeki firmaların içinden geçilen bu süreçten en çok ve en olumsuz etkilenen kesim olduğunu belirtti.
KOBİ Tanımı, Nitelikleri ve Sınıflandırılması Hakkında Yönetmelik’te çalışan sayıları aynı kalmak şartıyla, işletme tanımlarında ciro bazında yeni düzenleme yapılması gerektiğini ifade eden Küpeli, “KOBİ yönetmeliğinde mikro işletme firma tanımındaki yıllık net satış hasılatı veya mali bilanço rakamının 3 milyon TL’den 5 milyon TL’ye, küçük işletme rakamının 25 milyon TL’den 40 milyon TL’ye ve orta büyüklükteki işletmelere ilişkin rakamının ise 125 milyon TL’den 200 milyon TL’ye çıkartılması gerekiyor” diye konuştu. Böylece çok daha fazla KOBİ’nin, devlet desteklerinden yararlanma imkânı bulup az da olsa nefes alabileceğine vurgu yapan Küpeli, “Bu limitlere takıldığı için desteklerden faydalanamayan işletmelerimiz var. Düzenlemenin hayata geçmesiyle KOSGEB desteklerinden daha fazla firmamızın da yararlanmasını sağlamış oluruz. Bu düzenlemenin yapılması sanayimize katkı sağlayacaktır” dedi.
Küpeli, bu salgın döneminde özellikle bazı sektörlerdeki yatırımın ve yatırımcının korunması gereken bir döneme girdiğimizi aktararak sözlerini şöyle sürdürdü: “Ekonomide belirsizliğin her geçen gün giderek büyümekte olduğu bir döneme doğru gidiyoruz. Böyle bir dönemde ülkemizin geleceği açısından önem taşıyan bazı sektörlerdeki yeni yatırımları teşvik edecek ve bu alanda ülkemizi dünyada öne çıkaracak yatırımların daha fazla yapılmasını sağlamak için Yatırım Teşvik mevzuatında yeni düzenlemeler yapılmalı.”
Eskişehir Organize Sanayi Bölgesi (EOSB) Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Küpeli, “Bu kapsamda NACE Kodu’na göre havacılık, ilaç, sağlık, savunma sanayi, beyaz eşya, otomotiv, raylı sistemler, robotik, bilişim, otomasyon gibi yüksek teknoloji sektörlerinin, orta-yüksek teknoloji sektörleri ile sadece gıda sanayiinde seçilmiş bazı alt dallardaki yatırımlar ile OSB’lerde yapılacak tüm yeni yatırımlara daha önce 90’lı yıllarda uygulanan ve çok başarılı bir etki gösteren makine alımlarındaki KDV+10 puan desteği tekrar acilen geri getirilmelidir” diye konuştu. (dünya)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam