Anasayfa Haberler TESK Başkanı Palandöken: "Esnafa karşılıksız nakit desteği verilmeli"
TESK Başkanı Palandöken: "Esnafa karşılıksız nakit desteği verilmeli"

TESK Genel Başkanı Bendevi Palandöken, "Hijyen şartlarına uyup gerekli tüm tedbirlerle işinin başında duran esnafımızın yeniden ayağa kalkabilmesi için karşılıksız nakit desteği verilmeli" dedi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yaptığı yazılı yazılı açıklamada, koronavirüs salgını nedeniyle esnaf ve sanatkârların zor günler geçirdiğini belirterek, karşılıksız nakit desteği talebinde bulundu.
Salgın sebebiyle uzun süre iş yerleri kapalı olan, daha sonra ise virüsün süre gelen etkilerinden dolayı müşteri yoğunluğu, iş hacmi daralan esnafın kira, vergi ve borçlarını ödeyemediğini vurgulayan Bendevi Palandöken, esnaf ve sanatkârın yaralarının vakit kaybedilmeden sarılması gerektiğini ifade etti.
TESK Genel Başkanı Palandöken, kazancı azalan esnafın Kurban Bayramı'nı rahat geçirebilmesini sağlamak için destek verilmesi gerektiğine işaret ederek, "Hijyen şartlarına uyup gerekli tüm tedbirler ile işinin başında duran esnafımızın yeniden ayağa kalkabilmesi için karşılıksız nakit desteği verilmeli. Ekonominin barometresi olan esnafa verilecek her türlü destek, piyasaya olumlu yansıyarak hem esnafı hem de ekonomiyi canlandırır" dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam