Anasayfa Haberler TCMB'den 3,2 puanlık revizyon: Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 12,1
TCMB'den 3,2 puanlık revizyon: Yıl sonu enflasyon tahmini yüzde 12,1

Merkez Bankası yüzde 8,9 olan yıl sonu enflasyon tahminini yüzde 12,1'e yükseltti. Süregelen bir sıkılaştırma politikası izlediklerini ve bunun süreceğini söyleyen TCMB Başkanı Uysal, dolarda devam eden yükseliş için “Merkez Bankası’nın kuru bir yerde sabitleme gibi bir hedefi olamaz” dedi.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), enflasyon beklentilerini yukarı yönde revize etti.
TCMB Başkanı Murat Uysal, Merkez Bankası Ümraniye Ek Yerleşkesinde gerçekleştirilen 2020-IV Enflasyon Raporu Bilgilendirme Toplantısı'nda; enflasyonun 2020 yıl sonunda yüzde 12,1 olarak gerçekleşeceğini, 2021 yıl sonunda yüzde 9,4’e geriledikten sonra orta vadede yüzde 5 düzeyinde istikrar kazanacağını tahmin ettiklerini açıkladı. 
Bu yıl için enflasyon tahmini 3.2 puanlık güncellediklerini kaydeden Uysal, "Bir önceki TL cinsi ithalat fiyatları 1.6 puan yukarı, çıktı açığı 0,.9 puan etki yaptı. Gıda enflasyonundaki artış 0.7 puan yukarı çekerken ana eğilimi ve başlangıç koşularındaki güncellemenin etkisi 0,2 puan hesaplandı. Hizmetler sektöründeki KDV indirimlerinin etkisi -0.2 puan olacak" açıklamasını yaptı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam