Anasayfa Haberler Merkez Bankası faiz kararını açıkladı
Merkez Bankası faiz kararını açıkladı

Merkez Bankası, bugünkü Para Politikası Kurulu (PPK) toplantısında politika faizini yüzde 15'ten yüzde 17'ye yükseltti. Kararın ardından dolar/TL, 7,67'den 7,56'ya geriledi.

Merkez Bankası (TCMB), politika faizini 200 baz puan daha artırarak yüzde 15’ten yüzde 17’ye yükseltti. Banka, Murat Uysal’ın yerine Naci Ağbal’ın atanması sonrasında geçen ay da faizi 475 baz puan artırmıştı. Kararın ardından dolar/TL 7,67’den 7,56’ya, euro/TL 9,33’ten 9,22’ye geriledi.

Karara ilişkin açıklamada; "İç talep koşulları, döviz kuru başta olmak üzere birikimli maliyet etkileri, uluslararası gıda ve diğer emtia fiyatlarındaki yükseliş ve enflasyon beklentilerindeki bozulma, fiyatlama davranışları ve enflasyon görünümünü olumsuz etkilemeye devam etmektedir. Bu doğrultuda Kurul, enflasyon görünümüne dair risklerin bertaraf edilmesi, enflasyon beklentilerinin kontrol altına alınması ve dezenflasyon sürecinin en kısa sürede yeniden tesisi için, 2021 yılsonu tahmin hedefini göz önünde bulundurarak, güçlü bir parasal sıkılaştırma yapılmasına karar vermiştir" denildi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam