Anasayfa Haberler E-ticarette hedef 400 milyar lira
E-ticarette hedef 400 milyar lira

Koronavirüsün de etkisiyle Türkiye'de online alışveriş harcamaları geçen yıl 2019'a göre yüzde 85 büyüme kaydetti. 2020'yi rekor büyümeyle tamamlayan e-ticaret sektörü, tüketici taleplerine yönelik yapılacak yatırımlarla 2021'de 400 milyar TL gelir hedefliyor.

Elektronik Ticaret İşletmecileri Derneği (ETİD), 2020 yılı e-ticaret verilerini açıkladı. Buna göre geçen yıl e-ticaret sektöründe salgın dönemiyle beraber önemli gelişmeler yaşandı. İnsanlar evlerinden çıkmadan eski alışveriş alışkanlıklarını yeni alışveriş türleriyle dijitale taşıdı.
Tüketicilerin yeni alışveriş alışkanlıkları edindiği bu süreçte e-ticaret itici bir güce sahip oldu. Arz ve talepte yaşanan bu artış daha önce fiziki satış yapan birçok markayı online satış yapmaya yöneltti. Bu sebeple daha önce dijitalleşmeyen birçok marka e-ticaret sektörüne adım attı. Yeni farklı iş modelleri gelişerek e-ticaret pazarına giriş yaptılar.
2020 yılı e-ticaret verilerini değerlendiren ETİD Yönetim Kurulu Başkanı Emre Ekmekçi, "Pandeminin etkisiyle 2020’de sektör rekora imza atarak, yüzde 85 büyüdü. E-ticaret sektörünün yılı 250 milyar lira hacimle kapatmasını bekliyoruz" dedi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam