Anasayfa Haberler TİM Başkanı Gülle: İhracatta 200 milyar doları yakalamanın zamanı geldi
TİM Başkanı Gülle: İhracatta 200 milyar doları yakalamanın zamanı geldi

Türkiye İhracatçılar Meclisi (TİM) Başkanı İsmail Gülle, “2020 yılının son çeyreğinde, ihracatımızın 50 milyar doların üzerine çıkması, bize artık ihracatta yıllık 200 milyar dolar seviyesini aşmanın, yakalamanın zamanının geldiğini gösteriyor” dedi.

Ticaret Bakanı Ruhsar Pekcan’ın katılımıyla gerçekleştirilen ocak ayı dış ticaret verilerine ilişkin düzenlenen basın toplantısında konuşan TİM Başkanı Gülle, geçen hafta içerisinde yürürlüğe giren “Mal İhracatına Yönelik Desteklerde Hedef Ülke ve sektörlerde ilave desteklerin sağlanması” kararı memnuniyetle karşıladıklarını ifade etti.
Bu ilave destekle beraber, hedef ülkelerde pazar paylarını artırırken, katma değerli sektörlerde yeni rekorlar kırılacağına inandığını belirten Gülle, 2021 yılına, tüm dünyada hızla başlanan aşılama çalışmalarıyla, umutla başlandığını, ancak bu ay, salgınla mücadelede küresel ölçekte sınırlamalar artarken, önemli ihracat pazarlarında da olumsuz gelişmelerin yaşandığını gözlemlediklerini söyledi.
Gülle, bu anlamda, ocak ayı ihracat performansının ayrı bir önem arz ettiğine işaret ederek, “Diğer yandan ABD’de yeni dönemle beraber küresel ticarette korumacılığın azalacağına dair sinyaller artıyor. Ocak ayında, küresel sanayi PMI verileri, sanayide ve ihracatta beklentileri aşmış durumda. Bu anlamda, sanayi üretimindeki artış eğilimi ve ihracat siparişlerindeki yüksek seyrin, yılın diğer aylarına da tesir edeceğini görüyoruz” diye konuştu.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam