Anasayfa Haberler Filipinler, Türk yatırımcıları bekliyor
Filipinler, Türk yatırımcıları bekliyor
Pazartesi, 07 Mayıs 2012 08:01

Filipinler'in Ankara Büyükelçisi Marilyn Jusayan Alarilla, yılda 35 bin Filipinli iş adamının Türkiye'yi ziyaret ettiğini belirterek, Türk iş adamlarının da Filipinler'i ziyaret etmesini istediklerini söyledi.

 

Alarilla, yaptığı açıklamada, Filipinler ile Türkiye arasındaki dış ticaret hacminin yıllık yaklaşık 300 milyon dolar civarında olduğunu bildirdi.

 

Bu rakamın az olduğunu ancak, gelecek yıllarda bu oranın artacağına inandıklarını ifade eden Alarilla, "Yılda 35 bin Filipinli iş adamı Türkiye'yi ziyaret ediyor, ama biz Türk iş adamlarının da Filipinler'i ziyaret etmesini istiyoruz. Bu konuda her türlü çalışmaya hazırız" dedi.

Alarilla, Türkiye'ye yatırım yapmak isteyen Filipinli iş adamlarının da olduğuna dikkati çekerek, uluslararası bir Filipinli şirketin Türkiye'de liman inşa ettiğini kaydetti.

Bununla sınırlı kalmak istemediklerini vurgulayan Alarilla, her iki ülke iş dünyasının birbirini tanıdıkça birçok yatırıma imza atabileceklerine inandığını anlattı.

Türkiye-Filipinler Ticaret Odası Başkanı İrfan Karabulut ise yaklaşık 2 hafta önce Filipinler Devlet Başkanı III. Benigno Aquino'yu ziyaret ettiklerini ifade ederek, şöyle devam etti:

"Kendisi bize Filipinler'de yatırım yapacak, ticaret yapacak ve ortaklık kuracak Türk iş adamlarının vergiden uzak olacaklarına ve serbest bölgede yer sahibi olabileceklerine ilişkin yazılı garanti verdi. Bu çerçevede Filipinler ile Türkiye arasındaki ticaretin artması için elimizden geleni yapıyoruz. Ticaret hacmimiz şimdilik 300 milyon dolar, ama 1 milyar dolar civarında da enerji, inşaat ve savunma sanayine yönelik anlaşmalarımız var. Filipinler'deki odamız her türlü marka, her türlü ticari ortaklığı Filipinler'e hatta Pasifik'e girdirmek için hazırdır. Biz Filipinler'i değil Pasifik'i, 110 milyon insanı değil, 2 milyar insanı konuşuyoruz. Çünkü, Filipinler'in başkenti Manila, aslında Pasifik'in başkentidir. Ben Türk girişimcilerimizin Filipinler'de ve Pasifik'te şans bulacağını düşünüyorum."

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam