Anasayfa Haberler İhracat iklimi endeksi açıklandı
İhracat iklimi endeksi açıklandı

İhracat iklimi endeksi, temmuz ayında 57,7'ye gerilemesine rağmen eşik değeri 50'nin üzerinde kalarak güçlü iyileşmeye işaret etti.

Türkiye imalat sektörünün ana ihracat pazarlarındaki faaliyet koşullarını ölçen İstanbul Sanayi Odası (İSO) Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi’nin temmuz ayı sonuçları açıklandı.
Haziranda 58,5 olan İstanbul Sanayi Odası Türkiye İmalat Sektörü İhracat İklimi Endeksi temmuzda 57,7’ye geriledi ancak yine de eşik değer 50’nin oldukça üzerinde kalarak ihracat ikliminde güçlü bir iyileşmeye işaret etti. Böylece, ihracat pazarlarındaki talep koşulları son altı ay boyunca iyileşme sergiledi.
IHS Markit Ekonomi Direktörü Andrew Harker,  “Temmuz ayında Türk imalat sanayicilerinin tüm kilit ihracat pazarlarında ekonomik aktivite canlanmaya devam etti. Büyümede sağlanan süreklilik, ihracatçıların gelecek aylardaki satış performansını destekleyecektir. Bununla birlikte, COVID-19 salgını hala açık bir tehdit olmaya devam ediyor ve birçok Asya pazarının ekonomik aktivitesinde keskin düşüşlere neden oluyor. Her ne kadar Türk imalatçıları söz konusu pazarlardaki zayıflıklardan fazla etkilenmese de, bu zayıflıkların halihazırda sıkıntılı seyreden küresel tedarik zincirlerine olası etkileri endişeye yol açabilir” değerlendirmesinde bulundu.(dünya)

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam