Anasayfa Haberler İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi yayınlandı
İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi yayınlandı

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, uzun tatiller ve çalışma gün sayısının azalmasının da etkisiyle 2021 yılı Temmuz ayında 0,90 puanlık düşüşle 78,15’e geriledi.

Türkiye İnşaat Malzemesi Sanayicileri Derneği (Türkiye İMSAD) tarafından her ay yayımlanan İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi’nin Temmuz 2021 sonuçları açıklandı.
Sonuçlara göre, uzun tatiller ve çalışma gün sayısındaki düşüş, faaliyetleri olumsuz etkilerken, salgındaki dördüncü dalga güven ve beklentileri sınırladı. Bunun etkisiyle İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi temmuz ayında bir önceki aya göre 0,9 puan düşüşle 78,14’e geriledi.
Faaliyet Endeksi temmuz ayında bir önceki aya göre 2,8 puan düştü. Yüksek mevsim olmasına karşın tüm faaliyet gruplarında önemli düşüşler yaşandı. Buna rağmen Faaliyet Endeksi 2017 yılı ağustos ayından sonraki en yüksek üçüncü seviyesinde gerçekleşti.
Yurt içi satışlar temmuz ayında önemli gerileme gösterdi. İhracat uzun süre sonra aylık olarak geriledi. Üretimde temmuz ayında yüksek bir gerileme gerçekleşti. Üretim Endeksi ölçülmeye başlandığı günden bu yana haziran ayında ulaştığı en yüksek seviyesinden geri geldi. Cirolar temmuz ayında iç satışlar ve ihracattaki gerileme ile düşüş gösterdi.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam