Anasayfa Haberler Açık artırma ile 26 ilde 345 arsa satılacak
Açık artırma ile 26 ilde 345 arsa satılacak
Cuma, 18 Mayıs 2012 08:30

TOKİ, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Gaziantep gibi metropol illerin de aralarında bulunduğu 26 ilde açık arttırma ile 345 arsayı satışa çıkarıyor. Arsaların önemli bir bölümü Başkent Ankara’da bulunuyor.

 

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) arsa yatırımcısına fırsat sunuyor. İdare, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Gaziantep gibi metropol illerin de aralarında bulunduğu 26 ilde açık arttırma ile 345 arsayı satışa çıkarıyor. Arsaların önemli bir bölümü Başkent Ankara’da bulunuyor. TOKİ, 31 Mayıs’ta düzenlenecek açık arttırma ile mülkiyetindeki 345 arsayı satışa çıkarılacak.

Müzayede Eskidji firmasının İstanbul’daki merkezinde saat 14.00’da gerçekleştirilecek. TOKİ’nin Ankara Bilkent’teki merkez binası ile Adana Seyhan’daki Mavi Sürmeli Otel’den müzayedeye canlı bağlantı yoluyla teklifler alınabilecek. Satışa çıkan arsalardan almak isteyenler ayrıca www.eskidji.com internet adresinden de teklif verebilecekler. 26 ilde satışa sunulan 345 arsanın önemli bir kısmı Ankara’da bulunuyor. Son yıllarda lüks konut sahibi olmak isteyenler için cazibe merkezi haline gelen Gölbaşı’nda 71, Yenimahalle’de 31, Polatlı’da 139, Kazan’da 19, Sincan’da 7, Keçiören’de 3, Etimesgut’ta 2, Çankaya’da da 1 adet olmak üzere Ankara’da 273 arsa satılacak.

26 ilde arsa satışı

Satışa sunulan taşınmazlar, İstanbul, Ankara, İzmir, Tekirdağ, Sakarya, Balıkesir, Bursa, Gaziantep, Adana, Konya, Çorum, Mersin, Eskişehir, Denizli, Aksaray, Ağrı, Elazığ, Afyon, Erzincan, Gümüşhane, Kars, Malatya, Kütahya, Muş, Nevşehir ve Şanlıurfa illerinde bulunuyor. Arsalar arasında konut niteliğinde olanların yanı sıra, ilköğretim, orta öğretim, ticaret, sanayi, spor tesisi, özel spor tesisi, özel sağlık tesisi, özel eğitim alanları da bulunuyor.

Yüzde 15 peşin, 60 ay vade

TOKİ’nin 26 ilde açık artırma yöntemiyle satışa çıkardığı arsalar için hem peşin hem de vadeli teklifler alınacak. Taksitli satışlarda 1. Lot’tan 268. Lot’a kadar olan (268. Lot dahil) taşınmazlar yüzde 25 peşin 36 ay vade ile satılacak. Diğer lotlardaki taşınmazlar ise yüzde 15 peşin 60 vade ile satışa sunulacak. Peşin veya vadeli olarak alınan teklifler İdare tarafından değerlendirildikten sonra nihai karar verilerek satış gerçekleştirilecek.

Arsa satış müzayedesine katılmak isteyen gerçek veya tüzel kişilerin müzayededen önce Eskidji’nin İNG Bank Şişli Şubesi’ndeki hesabına veya toplantı günü salonlarda kurulacak veznelere katılım teminatı olarak talip oldukları arsaların her biri için ayrı ayrı ödeme yapacak. Muhammen bedeli 10 bin TL’den az olan arsalar için bin TL, muhammen bedeli 10 bin 1 TL ile 500 bin TL olan arsalar için 5 bin TL, muhammen bedeli 500 bin 1 TL ile 1 milyon TL arası olan arsalar için 50 bin TL, muhammen bedeli 1 milyon 1 TL’den fazla olan arsalar için ise 100 bin TL katılım teminatı ödenmesi gerekiyor. Satışa sunulan taşınmazlar hakkında ayrıntılı bilgiye www.toki.gov.tr ve www.eskidji.com internet adreslerinden ulaşılabilecek.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam