Anasayfa Haberler Atatürk Havalimanı Avrupa'da birinci
Atatürk Havalimanı Avrupa'da birinci
Salı, 12 Haziran 2012 08:38

İstanbul Atatürk Havalimanı Nisan ayında geçen yılın aynı ayına göre, uçak ve yolcu hareketlerinde yüzde 19,8 artış göstererek, Moskova, Barselona, Paris, Frankfurt gibi Avrupa'nın en büyük havalimanlarını geride bıraktı ve Avrupa birincisi oldu.

 

Uluslararası Havaalanları Konseyi'nin (ACI) verilerine göre, Nisan ayında Avrupa'da uçak hareketlerinde azalış gözlendi. Avrupa'daki havaalanlarında toplam yolcu trafiği Nisan 2012'de geçen yılın aynı ayına göre yüzde 2,2 artmasına rağmen, uçak hareketliliği yüzde 1,8 oranında azaldı.

 

Batı ve Güney Avrupa'da yaşanan borç krizi ve ekonomik anlamdaki daralmanın etkisiyle Avrupa Havaalanlarındaki yolcu trafiği artışı da Nisan ayında bir önceki aya oranla yüzde 0,6'da kaldı. Ayrıca Avrupa'nın en büyük merkezlerinde bile yolcu sayısındaki artış yüzde 3'ün altında kalırken, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yolcu trafiği Nisan'da bir önceki aya göre da yüzde 9,19, geçen yılın aynı ayına göre ise yüzde 22 artış gösterdi.

Uçak ve yolcu hareketleri

Uluslararası Havaalanları Konseyi'nin (ACI) verilerine göre, uçak ve yolcu hareketlerindeki artışta Atatürk Havalimanı Nisan ayında kendisi ile birlikte 1. Grup'ta yer alan (25 milyon ve üzeri yolcuya sahip) Avrupa'nın en büyük havalimanları Moskova, Barselona, Paris ve Frankfurt'u geride bırakarak birinci sırada yer aldı.

Nisan'da geçen yılın aynı ayına göre, uçak ve yolcu hareketleri Moskova Havalimanı'nda yüzde 7,6, Barselona Havalimanı'nda yüzde 4, Paris Havalimanı'nda yüzde 2,9, Frankfurt Havalimanı'nda yüzde 2,8 artış gösterirken, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yüzde 19,8'lik bir artış yaşandı.

Avrupa'daki borç krizi ve ekonomik anlamda yaşanan daralmaya rağmen İstanbul Atatürk Havalimanı'nda yaşanan toplam trafik sayısındaki artış neticesinde yolcu sayısında da meydana gelen artışta İstanbul Atatürk Havalimanı'nın Avrupa'da ilk sırada yer alması çok büyük bir başarı olarak değerlendiriliyor.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam