Anasayfa Basında USİAD Bizden Haberler “Kıbrıs Barış Harekatı’nın 38. Yıldönümü Tüm Ulusumuza Kutlu Olsun!”
“Kıbrıs Barış Harekatı’nın 38. Yıldönümü Tüm Ulusumuza Kutlu Olsun!”
Cuma, 20 Temmuz 2012 06:56

Genel Başkanımız Fevzi Durgun, Kıbrıs Barış Harekatı’nın yıldönümü dolayısıyla yazılı bir açıklama yaparak, “Harekat, Kıbrıs’a huzuru ve barışı getirmiş ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)’nin kuruluşuna giden yolu açmıştır, Kıbrıs Türkünün özgürlük günü olan 20 Temmuz’un 38. yıldönümü tüm KKTC ve Türkiye Türklerine kutlu olsun” dedi.

 

Durgun, açıklamasında şunları kaydetti:

 

“1963 yılında Rumlar tarafından siyasi hakları gasp edilen Kıbrıs Türkü, kendisine uygulanan tüm baskılara ve şiddete karşı direniş göstermiş ve 20 Temmuz 1974’te Türkiye’nin müdahalesi ile barış, huzur ve özgürlük ortamına kavuşmuştur. İşte bu nedenledir ki 20 Temmuz aynı zamanda ‘Barış ve Özgürlük Bayramı’ olarak kutlanmaktadır. Ve bu bayram yalnız yavru vatan Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti halkının değil Türkiye Cumhuriyeti halkının da bayramıdır.”

Kıbrıs sorununa çözüm bulunması amacıyla yürütülen müzakerelere de değinen Durgun, “Milli bir davamız olan Kıbrıs konusunda gereken hassasiyet gösterilmeli, KKTC’nin bağımsızlığı hususunda asla taviz verilmemeli, adada eşit statülü ve iki devletli bir yapı kabul edilmelidir” diye konuştu.

Açıklamasında ayrıca, Kıbrıs Türkünün var olma mücadelesi yolundaki ilk adımı olan Kıbrıs Barış Harekatı’nın kahramanlarını da unutmayan Başkan Fevzi Durgun, şehitlerimizi saygıyla andı ve gazilerimize şükranlarını iletti. Her türlü ambargoya, tanınmama tehdidine karşın bağımsız bir devlet olarak ayakta kalmayı başaran Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin ilelebet yaşacağına olan inancını vurgulayan ve bu duygu ve düşüncelerle 20 Temmuz 1974 Kıbrıs Barış Harekatı’nı bir kez daha kutlayan Durgun, KKTC halkının her zaman yanında olduklarını bir kez daha vurguladı.

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam