Anasayfa Haberler Girişimcilik kurslarına katılanların yüzde 80'i kadın
Girişimcilik kurslarına katılanların yüzde 80'i kadın
Perşembe, 29 Kasım 2012 09:20

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, düzenledikleri girişimcilik kurslarına kadınların erkeklerden daha çok ilgi gösterdiğini belirterek, "Katılımcıların yüzde 80'i kadın, yüzde 20'si erkek" dedi.

Palandöken, yaptığı yazılı açıklamada, TESK ile Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) arasında imzalanan protokol ile verilen 70 saatlik girişimcilik kurslarına kadınların erkeklerden daha çok ilgi gösterdiğini belirtti.

Katılımcıların genel eğitim seviyesine uygun olarak eğitimin programlandığının altını çizen Palandöken, katılımcıların genel eğitim seviyesi lise ve üzerinde olduğu için teorik derslerin daha kısa sürdüğünü, atölye süresinin uzatıldığını kaydetti.
Palandöken, katılımcılar içerisinde iş konusunda kararlı olanların da çoğunlukta olduğunu belirterek, "Bu kişilerin yüzde 36'sının kendi işini yapma deneyimi de bulunduğundan, atölye çalışmalarında fikir alışverişleri grup çalışmaları ile desteklenmiştir" dedi.
Eğitime katılanların yüzde 80'inin kadın, yüzde 20'sinin erkek olduğunu ifade eden Palandöken, "Katılımcıların yüzde 56'sı evli, yüzde 44'ü bekar. Yine katılımcıların yüzde 33,33'ü lise ve dengi okul, yüzde 30'u lisans, yüzde 13,33'ü yüksek lisans eğitimi almıştır. Kadın girişimcilerin yüzde 12'si ilköğretim, yüzde 30'u lise ve yüzde 58'i üniversite mezunu" ifadesini kullandı.

 

www.usiad.com

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam