Anasayfa Haberler “Türk derisi çok değerli”
“Türk derisi çok değerli”
Cuma, 18 Ocak 2013 10:40

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko: Türk deri ve deri mamulleri sektörü için Çin pazarı tartışmasız çok önemli"

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Türk deri ve deri mamulleri sektörü için Çin pazarının "tartışmasız çok önemli" olduğunu bildirdi.

Ege İhracatçı Birlikleri'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Çin'in deri sektöründe öne çıkan kenti Haining'den gelen 18 kişilik heyet, Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği yönetim kurulu üyeleriyle bir araya geldi.

Ege Deri ve Deri Mamulleri İhracatçıları Birliği Yönetim Kurulu Başkanı Jak Galiko, Çin'in bu sektörde geçmişte sadece ihracat yapan bir ülke konumundayken son yıllarda ülkedeki gelir düzeyinin yükselmesiyle iç tüketimiyle dikkati çektiğini belirtti.

Çin'in yüksek nüfusuyla çok önemli bir pazar haline geldiğine işaret eden Galiko, "Çin ve Hong Kong'a yapılan deri ve deri ürünleri ihracatında 2012 yılında yüzde 10 artış yaşandığını ve ihracat rakamlarının 125 milyon doları bulduğunu görüyoruz" ifadelerini kullandı.

Haining Deri Sanayi Derneği Genel Sekreteri Gong Huihong ise Türk deri ürünlerinin ülkelerinde çok önemli bir değere sahip olduğunu, sektör olarak Türk dericilerin bilgi ve birikimine ihtiyaç duyduklarını ifade etti.

Ziyaretin ardından heyet, İzmir Serbest Bölge'de deri üzerine faaliyet gösteren firmaları ziyaret etti.

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam