Anasayfa Haberler Maketten konut satışına dikkat!
Maketten konut satışına dikkat!
Cuma, 25 Ocak 2013 10:54

İMKON Genel Başkanı Tellioğlu: "Maketten konut satışları acilen kurala bağlanmalı, aksi takdirde ikinci banker vakası çok yakın"

İnşaat Müteahhitleri Konfederasyonu (İMKON) Genel Başkanı Tahir Tellioğlu, maketten konut satışlarının kurala bağlanması gerektiğini belirterek, aksi takdirde ikinci bir banker vakasının yaşanacağını savundu.

Tellioğlu, yaptığı yazılı açıklamada, İMKON olarak 2013 yılının inşaat sektörü açısından sıkıntılı geçeceğini uzun süreden beri ısrarla dile getirdiklerini kaydetti.

Maket üzerinden konut satışının yapıldığı projelerde bir kurala tabi tutulmaksızın halktan para toplandığını ileri süren Tellioğlu, açıklamasında şu ifadelere yer verdi:

"Arka arkaya gelen iflas haberleri, inşaat sektörünün geleceğini tehdit ediyor. Ben sektörümü disipline etmeye çalışıyorum, kurallar konulmasından tarafım. Ben insanların mağdur olmasından dolayı muzdaribim. Sadece konut alan insanlar mağdur olmuyor, sektörde güven unsurunun kaybolmasından dolayı namusuyla bu işi yapmaya çalışan dürüst müteahhitler de mağdur duruma düşüyor. Maketten konut satışları acilen kurala bağlanmalı, aksi takdirde ikinci banker vakası çok yakın."

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam