Anasayfa Haberler Mobilya sektöründe hedef, "dünyada ilk 10"
Mobilya sektöründe hedef, "dünyada ilk 10"
Cuma, 22 Mart 2013 12:36

Türk mobilya sektörünün, 10 yılda önemli gelişmeler kaydettiği, 5-6 yıl içerisinde ihracatta 20'ncilikten 10'unculuğa yükselmeyi hedeflediği bildirildi.

Bebek, çocuk ve genç mobilya ve aksesuarları üreten, bunları mağazalar zinciri ile satışa sunan Çilek'in kurucu ortağı ve genel müdürü Muzaffer Çilek, Türkiye'de mobilya sektörünün özellikle 10 yılda önemli gelişmeler kaydettiğini söyledi. Çilek, sektörün 2012'de yüzde 14 civarında büyüdüğünü, 2013'e ise daha da umutla baktıklarını anlattı.

Türk mobilya sektörünün dünyaya açılmaya devam ettiğini belirten Çilek, "Türkiye, mobilya ihracatında 20'nci sırada. İstatistikler, 5-6 yıl içinde ilk 10'a gireceğimizi gösteriyor. Dolayısıyla sektörün önü açık. Sektör cari açık vermiyor, üstelik fazla veriyor. Sektörün morali de iyi. İnegöllü, Ankaralı, Kayserili mobilyacılar, ortak hareket ediyor. Onlarla da görüşüyoruz. 2013'de herkes büyüme öngörüyor. Sektör teknolojisini de yeniledi. Fuarlar konusunda da çalışmalar var" diye konuştu.

Şirket olarak 66 ülkede 444 mağazalarının bulunduğunu dile getiren Çilek, "Panama'dan Johannesburg'a, Tahran'dan Atina'ya, Salvador'a kadar dünyanın her yerinde mağazalarımız var. Türkiye'nin bir markasını dünyaya yaymaya çalışıyoruz. Belki bir gün dünyada 4 bin mağazaya ulaşmış olacağız" dedi.

"Bosna Hersek, Türk yatırımcılar için oldukça cazip"

Muzaffer Çilek, Bosna Hersek'in Bursa Fahri Konsolosluğu görevini de yürüttüğünü hatırlatarak, "Türk iş dünyasını, Bosna Hersek'teki fırsatlarla buluşturuyoruz. Başta Bursalı iş adamlarıyla, İstanbullu, Denizlili, Konyalı, Gaziantepli iş adamlarını, Bosna'daki fırsatlarla buluşturmada arayüz oluyoruz" ifadesini kullandı.

Bosna Hersek'in çok güzel ve özel bir ülke olduğunu vurgulayan Çilek, şunları kaydetti:

"Bu ülke aynı zamanda genç ve eğitimli bir nüfusa da sahip. Toprakları da çok bereketli, çok güçlü madenleri var. Ormanları, tarım alanları, meyve bahçeleri, çok müsait alanları var. Yüzde 92'si temiz suları, nehirleri, dereleri var. Bunlar hem alabalık yetiştirmek için hem de tarım alanlarını sulamak için çok müsait. Zaten Türk firmalarının bu aralar yoğun ilgisi var. Herkes, Bosna Hersek'ten bir köşe kapıyor. Hem izin almak hem ruhsat almak çok kolay. Yani Bosna Hersek, mobilya sektörünün yanı sıra pek çok sektörde Türk yatırımcılar için oldukça cazip bir ülke."

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam