Anasayfa Haberler Dericiler TOBB'a tepkili
Dericiler TOBB'a tepkili
Cuma, 26 Nisan 2013 09:26

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Ali Dinç, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliğinin (TOBB), sektöre mal olmuş fuarların alternatiflerine izin verirken sivil toplum kuruluşlarından (STK) görüş alması gerektiğini belirtti.

 

Mehmet Ali Dinç yaptığı yazılı açıklamada, tüm dünya tarafından bilinen ve iştirak edilen, uluslararası fuar takvimine geçmiş İstanbul Deri Fuarı'nın (İDF) sektör için çok önemli bir işlevi yerine getirdiğini vurguladı.

 

Sektör için uluslararası alanda ikinci bir fuarın oluşturulmasına imkan bulunmadığını savunan Dinç, şunları kaydetti:
"İDF tüm sektör mensuplarımız tarafından kabul görmesine rağmen son günlerde ülkemizde ikinci bir sektör fuarının oluşturulması için araştırma faaliyetlerinin yapıldığı duyumu alınmaktadır. TOBB, sektöre mal olmuş fuarların alternatiflerine izin verirken STK'lardan görüş almalı. Sektörümüz için ikinci bir fuar oluşturulurken sektör temsilcileri ile kapsamlı araştırmalar yapılması ve bu araştırma sonuçlarına göre karar verilmesi gerekir.

Derneğimizin ve diğer sektör kuruluşlarının dışında yapılacak bu tür çalışmalar, sektörümüze yarar değil zarar getirecektir. Sektördeki sivil toplum kuruluşları da fuarın bölünmesine karşı çıkıyor."

 

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam