Anasayfa Basında USİAD USİAD ile İlgili Haberler USİAD 'Su Bakanlığı' önerdi
USİAD 'Su Bakanlığı' önerdi

Sıkıntılar, konu ile ilgili kesimlerin önerilerini arttırdı.

Zeynep Fazlılar / GERÇEK GÜNDEM- 2007- 2008 yıllarının kurak geçmesi ve tarımsal sulama ile büyük kentlerimizde içme ve kullanma suyu konusunda yaşanan sıkıntılar, konu ile ilgili kesimlerin önerilerini arttırdı. Bu öneriler arasından, ülkemizde çok başlı ve çok parçalı olan su kaynakları yönetiminin tek elde toplanarak bu alanda yaşanan karmaşa ve koordinasyon eksikliğine son verilmesi için “Su Bakanlığı” kurulması önerisini de öne çıkardı.


2006 yılından bu yana Su Bakanlığı önerisi getiren ve aralarında milletvekilleri, belediye başkanları, gazeteciler, üniversite öğretim üyeleri, dernekler, sulama kooperatifleri, mühendis odaları, ticaret odaları gibi çok sayıda kişi, kurum ve kuruluşların bu konuda yaptığı açıklamalar basında yer aldı.

Bu konuda da gereken duyarlılık ve önemi gösteren bir adımı da; Su Kaynakları Bakanlığı kanun tasarı taslağı önerisini hazırlamaya karar veren Ulusal Sanayici ve İşadamları Derneği attı.

 

USİAD Bilim Kurulu alt grubunca uzun süredir sürdürülen ve Toprak-Su-Enerji (www.topraksuenerji.org) Çalışma Grubu’nun danışmanlığında yürütülen “Su Kaynakları Bakanlığı Yasa Tasarısı Taslağı” çalışmalarının şubat ayı içerisinde tamamlanması bekleniyor.

Kaynak

 

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam