Anasayfa Basında USİAD Basın Açıklamaları
Çanakkale Geçilmez!



Tarihe altın harflerle yazılan Çanakkale Zaferimiz, emperyalizme karşı özgürlük ve bağımsızlığımızın şanlı bir tarihidir. Türk milletine Gazi Mustafa Kemal Paşa gibi bir lideri ve bağımsız, laik, demokratik Türkiye Cumhuriyeti Devletini armağan etmiştir.
18 Mart 1915 Çanakkale Destanımızın 105. yılında Büyük Önderimiz, Anafartalar Kahramanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ve aziz şehitlerimizi şükran ve saygıyla anıyoruz...

 
8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü Kutlu Olsun

 
Teknolojiye 66 milyar lira harcandı

Tüketici teknolojisi ürünleri pazarı, 2019’un dördüncü çeyreğinde 2018 yılının aynı dönemine göre yüzde 27,6 büyüyerek 18,9 milyar lira ciroya, 2019 yılı toplamında ise bir önceki yıla göre yüzde 9,6 büyüyerek yıllık 66,5 milyar lira satış rakamına ulaştı.

Devamını oku...
 
Türk Milletinin Başı Sağolsun

Hain saldırıda şehit düşen evlatlarımız hepimizi yasa boğdu. Türk milletinin başı sağolsun. Şehitlerimize rahmet, yaralı askerlerimize acil şifalar dileriz.

 

 
Mutlu Yıllar

Atatürk ilke ve devrimleri ışığında, üreten ve refah dolu bir Türkiye umuduyla; 2020'nin ülkemize, bütün milletimize sağlık, mutluluk, huzur getirmesini dileriz.
USİAD

 


 
12-18 Aralık “Tutum, Yatırım ve Türk Malları Haftası” Kutlu Olsun

USİAD olarak, yurdumuzun ekonomik bağımsızlığının korunması ve sürdürülebilir bir ekonomik alt yapı konusunda stratejik öneme sahip olan Yerli Malı Haftası’nın bir nostalji değil, zorunluluk olduğunu vurguluyoruz ve “Yerli Malı Haftası’nı” kutlamayı bir görev biliyoruz. Üretimi planlamayan, üretime yatırım yapmayan, sadece ithalat yapan bir ekonomi modelinde refahı yakalamak mümkün olmayacaktır.

1929’da kanun haline getirilen ve 1946’dan itibaren kutlanan Yerli Malı Haftası, yurttaşlarımıza yerli malı kullanmanın, tutumlu olmanın ve yatırım yapmanın önemini hatırlatmak amacıyla her yıl 12-18 Aralık tarihleri arasında kutlanmaktadır. Ancak, özellikle 1980’lerden itibaren önce içi boşaltılmış ve maalesef sonrasında da unutturulmuştur.
Oysa ABD’nin bile 1936’da federal yasa (Use American) yaptığı ve 1984’de güncellediği ‘Yerli Malı Kullan’ çağrısı, bu konunun ne denli önemli olduğunu ortaya koymaya yetmektedir.

Ülkemizin iktisadi yönden kalkınması ve bağımsızlığımızın korunması için Yerli Malı üretimi ve kullanılmasının fikri temelleri 1923 yılında İzmir İktisat Kongresi’nde atılmıştı. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk, İstanbul Milli Sanayi Birliği’nin yerli mallar sergisindeki “Türk yurdu, Türk iktisadı, Türk eliyle, Türk tarihiyle yükselir. Türkler, TÜRK MALI alınız, TÜRK MALI kullanınız; Türk parası Türk toprağında kalsın” sözleriyle Türk Malı’nın önemini en güzel şekilde vurgulamıştır.

Devamını oku...
 
KKTC 36 Yaşında, Bağımsızlık Bayramı Kutlu Olsun



Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC)'nin kuruluşunun 36. yılını kutluyor, Kıbrıs davasının önderleri Dr. Fazıl Küçük, Rauf Denktaş'ı, şehitlerimizi ve gazilerimizi saygıyla anıyor, şükranlarımızı sunuyoruz...

 
Cumhuriyetimizin Kurucusu, Büyük Önderimiz Atatürk'ü Saygıyla Anıyoruz

Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü aramızdan ayrılışının 81. yılında saygı, özlem ve şükranla anıyoruz...

 
Türk Milletinin Başı Sağolsun, Vatan Sağolsun!

PKK'lı teröristlerin saldırısında Tel Abyad ve Hakkâri'de, Mehmetçiklerimiz Sefa Fındık ve Sezai Ekşioğlu şehit oldular. Şehitlerimize rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz. Türk milletinin başı sağolsun, vatan sağolsun!

 
6 Ekim 1923... İstanbul düşman işgalinden kurtuldu...

"Geldikleri gibi gittiler..."
İstanbulumuzun düşman işgalinden kurtuluşunun 96. yıl dönümü kutlu olsun.

 
Diğer Makaleler...
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

Sayfa 4 / 10

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam