Anasayfa Haberler
İki şeker fabrikasının satışı onaylandı

Özelleştirme Yüksek Kurulunca (ÖYK), Türkiye Şeker Fabrikaları AŞ'ye (Türkşeker) ait Erzincan ve Erzurum şeker fabrikalarının satışına onay verildi.

Devamını oku...
 
TİM Genel Kurulu'nun tarihi belli oldu

29 Haziran'da düzenlenecek TİM Genel Kurulunda, dört yıl boyunca görev yapmak üzere TİM Başkanı, TİM Sektörler Konseyi ve TİM Denetim Kurulu seçilecek.

Devamını oku...
 
Bakan Tüfenkci: "Gümrük ve ticaret merkezleri kurulacak"

Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, Türkiye'nin ihracatını artıracak, ticaretini geliştirecek "gümrük ve ticaret merkezleri" kurulacağını söyledi.

Devamını oku...
 
Mehmet Şimşek’ten enflasyon değerlendirmesi

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, enflasyondaki yükselişin ağırlıklı olarak baz etkisi, petrol fiyatları ve kurdaki yükseliş gibi "dönemsel hareketleri" yansıttığını, yükselen enflasyonda yılın ikinci yarısında düşüş eğiliminin başlayacağını belirtti.

Devamını oku...
 
Borç yapılandırma talepleri arttı

Türk bankaları şirketlerden arka arkaya gelen borç yapılandırma talepleriyle karşı karşıya. Bugüne kadar yeniden yapılandırılması talep edilen kredilerin tutarı 20 milyar dolara ulaştı.

Devamını oku...
 
Çin ve ABD görüşmelerinde yeni perde

Çin, ABD'nin gümrük tarifelerini artırması gibi ekonomik yaptırımlar uygulaması halinde taraflar arasında ekonomi ve ticaret konularına ilişkin müzakereler sonucu varılan mutabakatların geçerli olmayacağını bildirdi.

Devamını oku...
 
Enflasyon rakamları açıklandı

Mayıs ayı enflasyonu açıklandı... Yıllık enflasyon yüzde 12.15 çıktı. Enflasyon bir önceki aya göre yüzde 1.62 arttı. Bu rakam son 15 yılın en yüksek Mayıs ayı enflasyonu olarak kayda geçti.

Devamını oku...
 
Otomobil ve hafif ticari satışları düştü

Otomobil ve hafif ticari araç pazarı 2018 Mayıs ayında yüzde 15 daraldı. Sıfır satılan araç sayısı 72 bin 755 adet oldu. Geçen sene mayıs ayında bu rakam 85 bin 422 idi.

Devamını oku...
 
Ekonomi Bakanı Zeybekci: 2018 Haziran'da yüzde 7,5 civarında büyüme gelecek

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "2018 Haziran'da yüzde 7,5 civarında bir büyüme rakamı gelecek ve 2018 yılında 169 milyar dolarlık ihracat rakamı ve hedefimizi 172-173 olarak tekrar revize edeceğiz Haziran sonuna doğru. Onun da üzerine çıkmayı başaracağız" dedi.

Devamını oku...
 
TESK'ten 'stopaj vergisi kaldırılsın' talebi

Stopaj vergisinin kaldırılmasını talep eden TESK Başkanı, "Kira gelirinden doğan vergiyi, kira gelirini elde eden mülk sahibi değil, esnaf ödemiş oluyor" dedi.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 141 142 143 144 145 146 147 148 149 150 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam