Anasayfa Haberler
Türk Lirası'nın reel değeri düştü!

Türkiye'nin fiyat düzeyinin ticaret yaptığı ülkelerin fiyat düzeylerine göre değişimini gösteren TÜFE bazlı reel efektif döviz kuru endeksi (REK), ağustos ayında 99.82'ye geriledi.

Devamını oku...
 
Maliye Bakanı Ağbal'dan 'Fed' açıklaması

Maliye Bakanı Naci Ağbal, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımına ilişkin, "2015'in sonunda bir faiz artırım kararı geldi ama sonrasında global finansal piyasalarda yaşanan belirsizliklerin ardından gerçekten faiz artırımı konusu ciddi bir bulmacaya dönüşmüş durumda" dedi.

Devamını oku...
 
İş dünyası pakete umut bağladı, siyasi kanat temkinli

Doğu ve Güneydoğu için açıklanan yatırım paketi için siyasiler önce ‘huzur ve güven’ uyarısında bulundu. İş dünyasından ise pakete tam destek geldi.

Devamını oku...
 
Enflasyon rakamları açıklandı

Tüketici fiyat endeksi (TÜFE) beklentilerin ötesinde aylık %0,29 düştü. Ağustos'ta yıllık enflasyondaki artış yüzde 8.05 oldu. Uzmanlara göre gıda fiyatları düşüşte etkili oldu ama Merkez Bankası'nın yıllık hedeflerini tutturmak biraz zor gözüküyor.

Devamını oku...
 
e-Devlet üzerinden kredi kartı ile tahsilat yapılabilecek

Kamu kurum ve kuruluşları tarafından verilen hizmetlerin elektronik ortamda sunulmasına imkan sağlayan e-Devlet Kapısı üzerinden kredi kartı, havale, mobil ödeme gibi yöntemlerle tahsilatın yapılabileceği altyapı sistemi kurulacak.

Devamını oku...
 
Temmuzda enerji ithalatı azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, bu yıl temmuzda Türkiye'nin toplam ithalatı geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 19,7 azalarak 14 milyar 643 milyon dolar oldu.

Devamını oku...
 
Dış ticaret açığı Ağustos'ta yüzde 4.7 azaldı

Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın açıkladığı öncü verilere göre, dış ticaret açığı Ağustos ayında yüzde 4.7 azalarak 4.68 milyar dolar oldu.

Devamını oku...
 
Rusya'dan ilk charter dolu indi

Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev’in 9 ay devam eden yasağı kaldırması ardından 2 Eylül sabaha karşı Rusya’dan ilk charter uçak Antalya havalimanına indi.

Devamını oku...
 
Türkiye imalat PMI'ı ağustosta beklentinin altında

İmalat PMI Ağustos'ta 47'ye gerileyerek sektörde daralmanın altıncı ayına girdiğine işaret etti. Beklenti verinin 49.3 seviyesinde geleceği yönündeydi.

Devamını oku...
 
Turizm temmuz ayında da kayıp

2016 yılı Temmuz ayında Türkiye'yi ziyaret eden yabancı sayısı geçen yılın aynı ayına göre yüzde 36,72 azaldı.

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 201 202 203 204 205 206 207 208 209 210 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam