Anasayfa Haberler
KOSGEB, KOBİ'lerin karnesini çıkardı

KOSGEB tarafından KOBİ'lerin iç değerlendirme yapmaları, rakipleriyle kendilerini karşılaştırmaları, hedef belirlemeleri ve varsa sorunlarına çözüm bulabilmeleri amacıyla her bir işletme için "KOSGEB İşletme Değerlendirme Raporu" hazırlandı.

Devamını oku...
 
7.597 şirket kepenk indirdi

Kurulan şirket sayısı ağustosta, bir önceki aya göre yüzde 26.34 azalarak 5 bin 301 oldu. Aynı dönemde kapanan şirket sayısı yüzde 13.76’lık  azalma ile 965 oldu.

Devamını oku...
 
Merkez Bankası’ndan zorunlu karşılık kararı

Merkez Bankası, döviz mevduatlarında zorunlu karşılık oranlarını tüm vade dilimlerinde 100 baz puan artırdı. Kararla piyasadan 2.1 milyar dolar çekilecek.

Devamını oku...
 
Perakende satış hacmi azaldı

Türkiye İstatistik Kurumu, temmuz ayına ilişkin perakende satış hacmi endekslerini açıkladı. Buna göre, mevsim ve takvim etkilerinden arındırılmış sabit fiyatlarla perakende satış hacmi, temmuzda bir önceki aya göre yüzde 1,5 geriledi.

Devamını oku...
 
Bütçe 576 milyon lira fazla verdi

Hazine ve Maliye Bakanlığı, merkezi yönetim bütçesinin ağustos ayında 576 milyon TL fazla verdiğini duyurdu.

Devamını oku...
 
İşsizlik rakamları açıklandı

Türkiye genelinde 15 ve daha yukarı yaştakilerde işsiz sayısı 2019 yılı Haziran döneminde geçen yılın aynı dönemine göre 938 bin kişi artarak 4 milyon 253 bin kişi oldu. İşsizlik oranı 2,8 puanlık artış ile %13,0 seviyesinde gerçekleşti.

Devamını oku...
 
Otomobilde üretim 8 ayda yüzde 11 azaldı

Otomotiv Sanayii Derneği (OSD) 2019 yılı Ocak-Ağustos ayı verilerini açıkladı. Yılın ilk sekiz aylık döneminde hem toplam otomotiv üretimi hem de otomobil üretimi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 11 azaldı.

Devamını oku...
 
ÖTV indirimi beyaz eşya satışlarını arttırdı

Tüketici teknolojisi ürünleri pazar büyüklüğü, bu yılın ikinci çeyreğinde geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 2,5'lik artışla 15,9 milyar lira ciroya ulaşırken, bu artışta ÖTV indirimiyle yüzde 30 büyüyen beyaz eşya sektör satışları etkili oldu.

Devamını oku...
 
TİM Başkanı İsmail Gülle: “3,5 milyon KOBİ'yi ihracat ailemize katmayı hedefliyoruz"

TİM, KOBİ'lerin ihracata özendirilmesi ve farkındalık oluşturulması amacıyla KOSGEB ile işbirliğine gitti. İmza töreninde konuşan TİM Başkanı İsmail Gülle, en büyük hayallerinin 3,5 milyon KOBİ’nin ihracat ailesine katıldığını görmek olduğunu belirtti.

Devamını oku...
 
Türkiye’nin 6 Aylık Giyim Sektörü İhracatında Avrupa Ülkeleri İlk Sırada

Türkiye'nin 2019'un ilk 6 aylık döneminde gerçekleştirdiği örülmemiş giyim eşyası ve aksesuarları ihracatında en fazla pay Avrupa ülkelerine ait...

Devamını oku...
 
<< Başlangıç < Önceki 81 82 83 84 85 86 87 88 89 90 Sonraki > Son >>

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam