Anasayfa Basında USİAD
Kısa vadeli dış borç revizyon sonrası geriledi
Haberler

Mayısta 144,9 milyar dolarla zirvede olan kısa vadeli dış borç, revizyon sonrası 121,7 milyar dolara indi.

Devamını oku...
 
İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi yayınlandı
Haberler

İnşaat Malzemeleri Sanayi Bileşik Endeksi, uzun tatiller ve çalışma gün sayısının azalmasının da etkisiyle 2021 yılı Temmuz ayında 0,90 puanlık düşüşle 78,15’e geriledi.

Devamını oku...
 
Özel sektörün yurt dışı kredi borcu arttı
Haberler

Özel sektörün yurt dışından sağladığı toplam kredi borcu, haziranda geçen yıl sonuna kıyasla 486 milyon dolar artışla 174 milyar dolar oldu.

Devamını oku...
 
Merkez Bankası'ndan veri yayımlama takviminde değişiklik
Haberler

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), “Kısa Vadeli Dış Borç İstatistikleri”, “Uluslararası Yatırım Pozisyonu”, “Finansal Kesim Dışındaki Firmaların Döviz Varlık ve Yükümlülükleri” ile “Menkul Kıymet İstatistikleri”nde revizyon yapılacağını duyurdu. Söz konusu değişikliğe, yapılacak revizyonların kamuoyuna eş anlı sunulması amacıyla gidildi.

Devamını oku...
 
Yapı ruhsatı verilen bina sayısı arttı
Haberler

Belediyeler tarafından verilen yapı ruhsatlarının 2021 yılının ilk altı ayında bir önceki yılın aynı dönemine göre bina sayısı yüzde 88,4, yüzölçümü ise yüzde 45,3 oldu.

Devamını oku...
 
Türkiye'nin elektrik kapasitesinde güneşin payı arttı
Haberler

Türkiye'nin elektrik üretimi 2021 yılı Ocak-Temmuz döneminde 188,8 milyar kilovatsaate ulaşırken, bu dönemde güneş enerjisinden 8 milyar kilovatsaat elektrik elde edildi. Böylece güneş enerjisinin toplam kurulu güç içindeki payı yüzde 7,5'e, yenilenebilir enerji kurulu gücündeki payı ise yüzde 14'e yükseldi.

Devamını oku...
 
Tarım ürünleri ÜFE arttı
Haberler

Tarım ürünleri üretici fiyat endeksi temmuz ayında aylık yüzde 1,34, yıllık yüzde 22,8 artış kaydetti. Açıklanan rakamlar Temmuz 2019'dan bu yana görülen en yüksek fiyat artışına işaret ediyor.

Devamını oku...
 
AVM’lerin cirosu haziranda arttı
Haberler

Alışveriş Merkezleri ve Yatırımcıları Derneği ile Akademetre Research tarafından ortaklaşa oluşturulan AVM Perakende Crio Endeksi’nin Haziran ayı sonuçlarına göre AVM Ciro Endeksi, Haziran 2021 döneminde, bir önceki yılın aynı ayı ile karşılaştırıldığında ve enflasyondan arındırılmadan incelendiğinde yüzde 101,3 oranında artarak 457 puana yükseldi.

Devamını oku...
 
ÖTV matrah oranları değişti
Haberler

Otomobil alım-satım işlemlerinde geçerli olmak üzere ÖTV matrah limitleri Cumhurbaşkanlığı kararı ile yeniden belirlendi. Buna göre, 1600 cm3 silindir hacmine kadar, yüzde 45 ÖTV dilimindeki matrah limiti 85 bin liradan 92 bin TL'ye çıkarıldı. Düzenleme sonrasında otomobil fiyatlarında yüzde 3.3 ile yüzde 16.6 arasında indirim bekleniyor.

Devamını oku...
 
Geçmiş Olsun Karadeniz
Basın Açıklaması

Kastamonu, Sinop ve Bartın şehirlerimiz başta olmak üzere Karadeniz Bölgemizde yaşanan sel felaketi milletçe hepimizi derin üzüntüye boğmuştur. Hayatını kaybeden yurttaşlarımıza Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı ve yaralılara acil şifalar diliyoruz.

 
Diğer Makaleler...
<< Başlangıç < Önceki 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Sonraki > Son >>

Sayfa 3 / 29

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam