Anasayfa Basında USİAD
Küresel piyasalar Çin verileriyle geriledi
Haberler

Küresel piyasalar, Fed faiz artırmayı düşünürken Çin ihracat verisinin düşük gelerek dünya ekonomisinde daha da yavaş bir büyümeyi işaret etmesine bağlı olarak yatırımcıların güvenli liman olan devlet tahvillerine akın etmesiyle Temmuz'dan bu yana olan en düşük seviyesine indi.

Devamını oku...
 
TÜİK: Gelir eşitsizliği arttı
Haberler

Türkiye istatistik Kurumu tarafından yapılan Gelir ve Yaşam Koşulları Araştırması 2015 yılı sonuçları açıklandı. Buna göre, Türkiye’de Gini katsayısı bir önceki yıla göre 0,006 puan artarak 0,397’ye yükseldi. Bu durum gelir eşitsizliğinin bir önceki yıla göre arttığını gösteriyor.

Devamını oku...
 
Sanayicinin cirosu ağustosta arttı
Haberler

Temmuzda yüzde 7 düşen sanayi ciro endeksinde, ağustosa yüzde 10’a yakın artış yaşandı.

Devamını oku...
 
İTO Başkanı Çağlar: Karşılıksız çek oranı daha da düşecek
Haberler

Karşılıksız çek oranının ocak-ağustos döneminde yüzde 3,2’ye geriledi. İstanbul Ticaret Odası (İTO) Başkanı İbrahim Çağlar, bu oranın karekodla daha da aşağı ineceğini belirtti.

Devamını oku...
 
Türk Akımı projesi anlaşması imzalandı
Haberler

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 23. Dünya Enerji Kongresi için İstanbul’da bulunan Rusya Federasyonu Devlet Başkanı Vladimir Putin ile Mabeyn Köşkünde bir araya geldi. Görüşme sonrası Rusya doğal gazını Türkiye üzerinden Avrupa'ya taşıyacak olan ‘Türk Akımı Doğal Gaz Boru Hattı Projesi’ için hükûmetler arası anlaşma imzalandı.

Devamını oku...
 
JCR Türkiye’nin notunu değiştirmedi
Haberler

Japon kredi derecelendirme kuruluşu JCR, Türkiye'nin uzun vadeli yabancı para ve yerel para kredi notlarını BBB-, not görünümlerini de "durağan" olarak teyit etti.

Devamını oku...
 
Borcunu yapılandırana haciz kalkıyor!
Haberler

Borç yapılandırma hizmetinden yararlanan vergi borcu olan kişiler tekrardan sağlık hizmeti almaya başlayabilecek. Öte yandan Yapılandırılan SGK borçları için tatbik edilen hacizler, yapılan ödemeler nispetinde kaldırılacak, söz konusu ödemelere isabet eden tutardaki teminatlar ise iade edilecek.

Devamını oku...
 
Perakende satış hacmi ağustosta yüzde 3,1 arttı
Haberler

Perakende satış hacmi, ağustosta bir önceki aya göre yüzde 3,1 artış kaydetti.

Devamını oku...
 
Başbakan Yardımcısı Şimşek: Olumsuzluklar Rusya ile kaybolacak
Haberler

Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, büyüme ve cari açık üzerindeki olumsuz etkilerin bir bölümünün Rusya ile ilişkilerin düzelmesiyle gelecek yıl kaybolacağını ifade etti.

Devamını oku...
 
OVP'de büyüme 2017'de % 4,4, 2018 % 5 olacağı tahmin ediliyor
Haberler

Resmi Gazete'nin mükerrer sayısında yayımlanan ve 2017-2019 dönemini kapsayan yeni Orta Vadeli Program (OVP) çerçevesinde büyümenin gelecek yıl yüzde 4,4, 2018 ve 2019 yıllarında yüzde 5 olarak gerçekleşmesi bekleniyor. Program dönemi sonunda enflasyonun yüzde 5'e, işsizliğin yüzde 9,8'e düşeceği tahmin ediliyor.

Devamını oku...
 
Diğer Makaleler...
<< Başlangıç < Önceki 21 22 23 24 25 26 27 28 29 Sonraki > Son >>

Sayfa 21 / 29

USİAD Bildiren Dergisi

Reklam

Raporlar

Reklam

Kitaplar

Reklam